Українці можуть отримати стипендію на рік життя в Чехії, але треба вчити мову. Скільки грошей виділяють

Опубликовал
Партнерский материал

Близько 1,8 тис. українських студентів пройшли курси чеської мови від школи GoStudy, а понад 2,1 тис. дітей вивчили нову мову безоплатно протягом 2022 року. Наразі центр мовної підготовки за підтримки Міністерства освіти Чеської Республіки пропонує взяти участь у спеціальній програмі зі стипендією, яка покриє основні витрати під час навчання. Але кількість місць є обмеженою.

У партнерському матеріалі з GoStudy розповідаємо, як отримати стипендію на вивчення чеської мови, а також про переваги освіти у країні.

Партнерський матеріал?

Який розмір стипендії

Українці можуть вивчити чеську мову за доступною ціною та при цьому заощадити на побутових витратах. Студентам пропонують фінансування близько 4,4 тис. євро на рік життя в Чехії.

Щомісяця студент отримуватиме близько 460 євро:

  • Фінансова підтримка від чеської держави у розмірі 5 тис. крон (близько 210 євро) на одну особу виплачується перші пів року. Потім неповнолітній учень отримуватиме 3320 крон, а дорослий – 4620 крон. Допомога виплачується на підставі тимчасового захисту.
  • Стипендія на проживання від школи GoStudy – 250 євро протягом восьми місяців, з 1 жовтня 2023 року до 31 травня 2024 року.

Які витрати покриє стипендія

Спеціальна програма майже повністю покриє основні витрати під час вивчення чеської мови протягом навчального року, запевняють у школі GoStudy. Фінансова підтримка допоможе студенту частково оплатити проживання та щоденні витрати.

Наприклад, допомога від чеської держави дозволить учню придбати необхідні книги, навчальні матеріали, а також помандрувати Чехією.

Водночас стипендія від мовної школи GoStudy піде на проживання.

«Спершу студент вибирає навчальну програму на нашому сайті і вносить перший платіж, – розповіли у центрі. – Після цього підбирає собі ГУРТОЖИТОК. Куратори школи допоможуть зробити вибір».

Наприклад, проживання у Глоубетині коштує 372 євро на місяць. Якщо студент отримує стипендію, то школа платить за нього 250 євро від цієї суми. Слухачеві залишається внести 122 євро (близько 3050 крон).

Стипендія від держави виплачуватиметься на картку студента, а мовний центр сплатить частину вартості проживання учня в гуртожитку.

Подати заявку на стипендію можна тут

Які перспективи відкриваються з GoStudy

Протягом 2022 року викладачі GoStudy проводили заняття для українців як очно, так і онлайн.

«Ми безплатно навчили понад 2,1 тис. дітей за підтримки Міністерства освіти Чеської Республіки, – розповіла команда GoStudy. – Це допомогло підліткам швидше освоїтися в нових умовах і продовжити освіту в чеських школах, не гаючи часу».

За словами представників центру, понад 500 українських абітурієнтів уже готуються до вступу до університетів Чехії.

«Педагоги школи дуже досвідчені. Уже після року навчання учні легко складають іспит на сертифікат В2рівень, коли студент добре розуміє розмовну мову та може підтримати розмову, – поділились у компанії. – З таким рівнем студенти легко вступають до державних університетів Чехії на бюджет і здобувають вищу освіту безкоштовно».

Співробітники мовного центру повністю супроводжують при оформленні документів і тимчасового захисту в Чехії. Студенти отримують докладні консультації і всебічну підтримку при вступі до провідних вишів Чехії.

Дипломи чеських університетів мають попит на території всього Євросоюзу та за його межами.

Отримати стипендію на проживання від школи GoStudy

Як подати заявку

Конкурс на стипендію триває з 1 березня до 30 квітня 2023 року. Кількість місць обмежена – лише 300 студентів матимуть змогу отримати фінансову підтримку.

Претендуватимуть на виплати ті учні, які запишуться на програму з 1 березня 2023 року. Для подання заявки на участь у програмі потрібно лише вказати ім’я та контактні дані тут, а співробітник GoStudy допоможе з усім іншим.

Умови для участі у програмі:

  • заповнена заява;
  • копія українського паспорта із пропискою;
  • підтвердження першого платежу за навчальну програму GoStudy: на стипендію можуть претендувати студенти, які вибрали навчальну програму вартістю 4,1 тис. євро (наприклад, програма «Стандарт» у Празі);
  • договір на резервацію місця в одному з гуртожитків GoStudy.

Партнерський матеріал?

Подати заяву

Disqus Comments Loading...