Як керувати IT-інфраструктурою віддалено: налаштування, захист даних, пошук вразливостей та інші нюанси

Опубликовал
Партнерский материал

До гібридного та віддаленого формату роботи вже давно звикли. Кандидати вибирають їх за можливість балансувати між роботою та життям. Роботодавці – за те, що можна наймати таланти з будь-якої точки світу. А ще це інструмент, який може підвищити лояльність до компанії, адже дистанційка – важливий плюс для багатьох людей.

У партнерському матеріалі з авторизованим сервісним центром Apple в Україні iOn Service його команда розповідає, як на відстані організувати безпечну роботу команди, захистити дані та яку роль у цьому може відіграти Jamf – рішення для централізованого управління корпоративними пристроями Apple.

Партнерский материал?

Гібридна робота – новий бізнес-формат

Після пандемії COVID-19 люди більше не поспішають повертатися до офісів. Одні працівники схиляються до дистанційного формату роботи, інші – до гібридного, щоб чергувати офіс і дім. Позиція кандидатів зрозуміла: щоби роботу добре виконати, її необов’язково робити в якомусь конкретному місці.

А ось з боку роботодавця не все однозначно. Чим більший штат, тим складніше керувати IT-інфраструктурою, особливо якщо вона розкидана по різних країнах. На відстані складніше вибудовувати комунікацію всередині команди, керівників хвилює ефективність та дотримання дисципліни. Також важливо убезпечити пристрої, якими користуються співробітники: це запобігає витоку даних.

Чітко побудувати бізнес-процеси в компанії допоможе Jamf – рішення для великого та малого бізнесу від ASBC, відділу роботи з корпоративними клієнтами компанії iOn.

Дізнатись як убезпечити пристрої за допомогою платформи Jamf можна тут

 

Переведіть співробітників з офісів до квартир без втрат

Оптимізувати IT-ресурси допоможе MDM (mobile device management). Це системи, які дозволяють IT-підтримці компанії дистанційно керувати корпоративними пристроями співробітників. Причому не лише комп’ютерами, а й планшетами, мобільними телефонами та іншою технікою, яку використовують для роботи.

Одне з провідних MDM-рішень на ринку – програмне забезпечення Jamf від однойменного американського розробника. Він допомагає IT-компаніям, лікарням, школам, урядовим установам та іншим організаціям віддалено під’єднувати пристрої та керувати ними. За допомогою платформи Jamf можна автоматично налаштувати та персоналізувати MacBook при першому включенні, а потім безперервно керувати ним і швидко реагувати на кібератаки.

6 причин вибрати Jamf

  1. Миттєве встановлення застосунків без візиту до офісу. Ваш співробітник відразу зможе почати працювати, адміністратор віддалено підготує його комп’ютер: скачає необхідні програми та надасть доступи.
  2. Своєчасне оновлення. Як тільки виходить нова версія операційної системи, вона одразу буде доступною на всіх корпоративних пристроях компанії.
  3. Автоматична інвентаризація всіх пристроїв, під’єднаних до системи. Спеціальні смартгрупи відстежують усі важливі зміни у зв’язці «комп’ютер – користувач». У тому числі коли випускаються оновлення софту, закінчується термін гарантії або відбувається шифрування диска. Вони також бачать дані про пароль: чи досить він складний і коли його змінювали востаннє. Цю інформацію збирають в один клік.

  4. Виявлення вразливостей. Наприклад, розробник ПЗ повідомив, що всі версії, крім останньої, містять уразливість. Компанії потрібно максимально швидко з’ясувати, на яких комп’ютерах стоять небезпечні версії і терміново оновити їх. Із Jamf це просто: система покаже, скільки у вас девайсів з невідповідними версіями, де вони знаходяться і хто їхній власник. Потім відділ інформаційної безпеки запустить процес примусового оновлення програми.
  5. Закупівля та розгортання застосунків у великій кількості. Jamf Pro інтегрується з Apple Business Manager – інструментом для віддаленого керування девайсами Apple. Тому ви легко зможете призначати застосунки користувачам або пристроям без використання Apple ID. Встановлюйте програми з App Store, B2B App Store або внутрішньокорпоративного магазину. А при необхідності ваші співробітники зможуть запросити ліцензії на застосунки, щоб повторно використовувати на іншому девайсі.
  6. Видалення даних дистанційно у разі форс-мажору. MacOS – одна з найзахищеніших операційних систем у світі. А в тандемі із Jamf ваші дані у максимальній безпеці. Навіть якщо комп’ютер співробітника вкрадуть або він його загубить, ваш інженер підтримки зможе віддалено відформатувати пристрій.

Детальніше про програмне забезпечення Jamf за посиланням 

 

MacBook захищає ваш бізнес

MacBook Pro на чипах М1 Pro або M1 Max оптимальні для IT-компаній завдяки якості, рівню безпеки та ціні. Ці комп’ютери потужні та надійні. Вони дозволяють керувати пристроями Apple, коли їх багато. А також мають високу залишкову вартість і захищають конфіденційні дані.

Дистанційка набирає популярності, і, щоб організувати дистанційні робочі місця, компанії змушені впроваджувати нові цифрові рішення. Вони можуть стати метою хакерів. І варто пам’ятати, що витік може статися ненавмисно: через необачну поведінку користувачів в інтернеті. Щоб звести до мінімуму цей ризик, Apple оснащує MacBook засобами захисту. Вони працюють одразу на кількох рівнях.

  1. MacOS віртуозно вміє розпізнавати загрози та захищатися від них. Для цього в комп’ютер вбудована XProtect – антивірусна система, яка виявляє та видаляє шкідливе ПЗ. Вона працює непомітно для користувача та не впливає на продуктивність комп’ютера. Ще одна вбудована технологія – Gatekeeper. Вона запобігає запуску застосунку, якщо він не пройшов перевірку безпеки Apple або не був підписаний зареєстрованим розробником. Самі програми при першому відкритті запускаються в ізольованому середовищі («пісочниці») та не мають доступу до важливих параметрів системи.
  2. Система шифрування даних FileVault 2 кодує інформацію на завантажувальному диску та запобігає несанкціонованому доступу до неї.

  3. Apple збирає мінімум даних. Багато техногігантів заробляють на тому, що продають відомості про своїх користувачів іншим фірмам. Але не Apple: компанія збирає ті дані, які потрібні для коректної роботи власних сервісів та обробляння транзакцій. Це може бути контактна інформація, відомості про пристрій та обліковий запис, дані про оплату – залежить від того, як саме ви взаємодієте з Apple. Усю інформацію зберігають у зашифрованому вигляді та не передають третім особам.
  4. Великий масив даних обробляється безпосередньо на пристрої. Apple самостійно розробляє і апаратне, і програмне забезпечення своєї техніки. Вони оптимально доповнюють одне одного в питаннях безпеки та дозволяють обробляти операції без звернення до сервера. Наприклад, голосовий помічник Siri не прив’язаний до Apple ID і не ділиться відомостями ні з Apple, ні з іншими компаніями. Запити обробляються на пристрої за допомогою Neural Engine.
  5. Функції безпеки вже вбудовані у macOS. На MacBook встановлений браузер Safari, який попереджає про потенційно небезпечні сторінки та не дозволяє брокерам і рекламодавцям ідентифікувати користувачів або відстежувати їхню поведінку. За замовчуванням у Safari ввімкнена функція «Запобігання відстеженню», яка приховує iP-адресу від трекерів.
    Працівники компаній часто підключаються до корпоративної мережі з різних точок. Щоб захистити дані в цей час, у macOS передбачені стандартні мережеві протоколи. Вони забезпечують автентифікацію, авторизацію та шифрування. MacOS підтримує протоколи WPA2 Enterprise, App Transport Security і Transport Layer Security (TLS), а також VPN. Крім того, у систему вбудований брандмауер для захисту Mac від доступу через мережі й атак типу «відмова в обслуговуванні».

Ознайомтеся з перевагами Jamf та які можливості відкриває MDM-рішення можна тут

 

Коротко про головне

MacBook Pro на чипах M1 Pro та M1 Max разом із Jamf підійдуть бізнесу, який практикує гібридний або віддалений формат роботи. Mac допомагає залишатися команді продуктивною та захищає дані, що зберігаються на комп’ютері.

За допомогою MDM-рішень легко під’єднати й налаштувати MacBook та іншу техніку Apple, а також захистити інформацію, що зберігається на пристроях. Під’єднавши Jamf, ваша служба підтримки зможе керувати девайсами автоматично та дистанційно. Ось чому Mac такий популярний у бізнес-середовищі.

Ознайомтеся з перевагами Jamf у вашому офісі. ASBC пропонує тестування, під час якого ви зможете зрозуміти, які можливості відкриває це MDM-рішення. Співробітники компанії розкажуть про особливості Jamf, допоможуть вибрати відповідний тип ліцензії і впровадять софт у ваш бізнес. У межах тестового періоду це безплатно.

 

Дізнатись подробиці

 

Disqus Comments Loading...