Як обрати найкращі курси англійської мови: топ пропозицій на ринку

Опубликовал
Евгения Козловская

Не знаєте, як обрати найкращі онлайн курси англійської мови? Безкоштовно можна пройти пробний урок на багатьох платформах, а деякі курси пропонують навіть тиждень без оплати. Так ви зможете визначити, чи підходять методи навчання на цих курсах саме вам, чи подобаються викладачі.

Але на які курси варто звертати увагу? Щоб зекономити ваш час, зібрали топ кращих курсів англійської мови, які пропонують опанувати мову з нуля чи покращити її рівень.

Онлайн-школа англійської Englishdom- дистанційні курси англійської мови

Заняття на інтерактивній платформі: курси англійської мови для дорослих, дітей чи бізнесу.

Englishdom на ринку уже 13 років, а число випускників курсів перевищило 50 тис. За рекомендаціями проходять близько 70% студентів: це не дивно, бо окрім якісного викладання, компанія пропонує на вибір багато різних варіантів навчання. Englishdom прагне створювати інноваційні освітні продукти та надихати українців говорити однією мовою зі світом. “Освіта майбутнього має бути доступною, зручною та ефективною” — зазначають на сайті. Учням пропонують заняття онлайн по відеозв’язку з персональним викладачем та доступ до ресурсів, що допомагають швидше опанувати англійську мову.

У компанії пропонують широкий вибір курсів для різних категорій учнів: для дорослих,  для дітей, для бізнесу. Якщо ви хотіли спробувати безкоштовно кращі дистанційні курси англійської мови та перевірити, який у вас зараз рівень знань, ви можете записатись на безкоштовне пробне заняття.

Englishdom пропонує близько 20 авторських програм навчання. Наприклад: 

  • англійська для початківців;
  • загальний курс англійської мови;
  • розмовний інтенсив;
  • англійська для роботи;
  • англійська для дітей та підлітків;
  • англійська для ЗНО;
  • англійська для IT-фахівців;
  • англійська для міжнародних іспитів (якщо вам потрібно отримати сертифікацію на IELTS, TOEFL, CAE та ін.);
  • англійська для фінансистів, маркетологів, бізнесменів;

Навчання відбувається за кембріджською методикою, яку застосовують в найкращих навчальних закладах світу. У кожного учня є персональний викладач: якщо вам з якихось причин не сподобався вчитель, його можна поміняти: у компанії викладають понад 1100 викладачів, тож знайти того, з ким буде комфортно, досить легко.

Основний ресурс, який ви будете використовувати — це інтерактивна онлайн‑платформа ED Class, яка також доступна зі смартфону. Плюс цього ресурсу у тому, що він допомагає зрозуміти, як відбувається прогрес та підказує, на що варто звернути додаткову увагу. Учні можуть брати участь у розмовних клубах: це допомагає подолати мовний бар’єр та знайти нових друзів. А якщо під час навчання виникають якісь питання, команда підтримки Englishdom оперативно допомагає їх вирішити, зокрема підлаштувати заняття під графік учня.

Як правило, прогрес у навчанні відбувається досить швидко.

Одна з учениць курсів, Таня Губенко, зазначає: “Я вчусь лише місяць, і вже помічаю, наскільки легше стало спілкуватись, у мене вже немає пауз, коли замовкаєш і думаєш, як же сказати певне слово”.

А Наталія Медведчук підкреслює, що для неї уроки виявились ідеальними, бо заняття з носієм мови, акцент на розмовні навички, і дуже зручно, що можна займатись будь-де, навіть у парку.

Ціна на навчання стартує від 380 грн/урок і залежить від обраного курсу, кількості сплачених уроків, кваліфікації викладача. Можна обирати заняття з носіями мови.

Записатись на курси англійської в Englishdom

Міжнародна мережа шкіл англійської мови Speak UP

Кращі курси для вивчення англійської без домашніх завдань

Понад 13 років школа Speak-Up застосовує методики навчання, які дозволяють студентам швидко засвоювати та застосовувати на практиці знання англійської без використання підручників та домашніх завдань. Ефективність навчання відточується на заняттях. Навчання проводять викладачі з досвідом понад 7 років і носії мови.

У компанії пропонують курси для різних вікових категорій: і для дорослих, і для дітей. Рівень знань студентів також може відрізнятись — від новачків до тих, хто хоче поглибити власні знання.

Ви можете обрати будь-який напрям курсів, в залежності від вашої мети. SpeakUp пропонує наступні варіанти:

  • англійська для кар’єри: для Project Managers, IT-фахівців, юристів, маркетологів;
  • англійська для бізнесу: (наприклад, якщо вам потрібно спілкуватись з іноземними партнерами чи поїхати у відрядження);
  • англійська для підготовки до TOEFL, IELTS, FCE, CAE;
  • англійська для любителів подорожувати;
  • англійська для саморозвитку;
  • англійська для мам, що хочуть навчати своїх дітей.

Навчання відбувається у невеликих групах: від 1 до 6 осіб. Студенти самостійно формують розклад занять на тиждень, також вони можуть проходити курси вихідного дня. Починати можна у будь-який день. Крім звичайного формату, студентам пропонують ще і навчання у Phone conversation club: цей курс побудований як система уроків, коли викладач телефонує вам і ви спілкуєтесь англійською на певну тему.

Випускники курсів підкреслюють високий професійний рівень викладачів, що допомагають опанувати англійську мову. Крім цього, студентам подобається те, що роздаткові матеріали дуже прості та зрозумілі. А ще високо оцінюють гнучкість графіку.

“Дуже зручно, що можна самому будувати графік та мати доступ до занять в будь-який час доби” — зазначає випускниця Катерина Сафонова.

Ціни на навчання залежать від обраного курсу чи пакету. Наприклад, курс експрес підготовки до тестування IELTS, що складається з 24 уроків коштує 11 500 грн. Можна обрати один з пакетів: на вибір пропонують три варіанти. Час, який знадобиться для навчання відрізняється: так, щоб опанувати базовий пакет, вам знадобиться 3 місяці, стандартний – 6, а прогресивний — 9. Також при купівлі першого рівня навчання діє акція — 40 годин англійської у подарунок.

Після закінчення курсу студенти отримують сертифікат, що відповідає міжнародним стандартам.

Записатись на курси англійської у школу Speak-UP

Навички спілкування діловою англійською мовою на Coursera

Найкращі інтенсивні курси англійською для бізнесменів.

Якість, перевірена часом — це про Вашингтонський університет. Це один з найвідоміших світових навчальних закладів, заснований ще у 1861 році. Зараз, завдяки інтернету, українцям не обов’язково їхати до США: курс цього університету для покращення англійської можна пройти онлайн.

Він розрахований на тих, хто хотів би вдосконалити навички саме для ведення бізнесу. Викладання ведеться англійською. І хоча є доступ до перекладу, деякі матеріали не перекладаються, тож зовсім новачкам він не підійде. Спеціалізація орієнтована на студентів, які мають середній рівень володіння англійською мовою, з мінімум двома роками формального вивчення мови.

Основна мета навчання — ефективно використовувати мову у професійному контексті. Для цього студентам допомагають розширити словниковий запас, навчають користуватись термінологією, допомагають опанувати навички ведення ділових переговорів, телефонних розмов, написання ділових листів чи презентацій англійською мовою. Курс складається з 5 частин:

  • нетворкінг;
  • зустрічі;
  • планування та ведення переговорів;
  • проведення презентацій;
  • підсумковий проєкт.

Для проходження курсів потрібно зареєструватись на платформі Cousera та сплатити за навчання. Також є можливість обрати тиждень пробного доступу та вивчати кращі курси англійської онлайн безкоштовно.

Кожен курс містить декілька модулів, які варто проходити почергово. Також організатори радять проходити усі частини по черзі, оскільки передбачається, що у студентів будуть певні навички з попередніх курсів. Різноманітні ресурси та матеріали (відео, тексти, вікторини тощо) дозволяють найбільш повно опанувати потрібні знання. Графік навчання гнучкий, студент може сам визначати, коли йому зручно займатись.

Багато хто з учнів відмічає, що такий підхід дуже дієвий: можливість вчитись в будь-якому місці і в комфортному ритмі сприяє прогресу. А практичність отриманих знань дозволяє відразу застосовувати їх у проєктах на роботі.

Ціна на усі частини однакова: $49 на місяць, але можна подати заявку на фінансову допомогу. У 7-денному безкоштовному доступі до курсу є можливість переглянути усі ресурси: лекції, форуми тощо. Швидкість проходження частин курсу та їх порядок студент визначає самостійно. На сайті зазначають, що у середньому усі 5 частин проходять приблизно за пів року. Після його завершення учні отримають сертифікат, який можна додати до резюме чи виставити на LinkedIn.

Пройти курс на Coursera

AntiSchool English – антишкола англійської мови онлайн

Кращі курси англійської для тих, хто хоче швидко заговорити

За 7 років існування ці курси вже навчили понад 30 тис. учнів. Як обіцяють організатори, тут не буде жодних нудних завдань, 100% уроків відбуватиметься англійською, а в прикладах не буде жодних гіпотетичних Мері та Джона: увесь процес навчання направлений на те, щоб “розговорити” студента.

Студентами можуть бути й дорослі, і діти. Крім загальних програм, є і спеціалізовані, наприклад, англійська для IT. 

Курси для дітей відрізняються віком учнів (від 4 до 7, від 8 до 11 і від 12 до 17). Дорослим пропонують різні варіанти опанування англійської:

  • індивідуальні заняття;
  • заняття в групі;
  • самостійні заняття;
  • компанії можуть замовляти корпоративне навчання.

На курсах викладають досвідчені вчителі: вони можуть бути як місцевими, так і носіями мови. Студент самостійно обирає формат навчання, який йому більше підходить. Можна навчатись на одній з 187 програм, змінювати графік та вибудовувати індивідуальний план навчання. Після закінчення курсу учні отримують сертифікати.

Студентам пропонують використовувати онлайн-платформу, де зібрані усі ресурси для повного занурення в англійську: уроки, домашні завдання, персональний словник, моніторинг успішності.

Ярослава Ковальчук, випускниця курсів, зазначає: “Класна платформа, крутий інтерактивний словник. За час, що я навчалась, не було жодного разу, коли урок був нудний. Це завжди дуже весело і корисно”.

Ціна на курс залежить від того, яку програму для навчання ви обрали. Наприклад, індивідуальні заняття коштують від 249 грн / урок 50 хвилин, а англійська для IT – від 448 грн / урок 50 хвилин.

Платформа Lingoda – кращі курси з англійської та трьох інших мов

Lingoda працює на ринку з 2013 року і випустила уже понад 100 тисяч студентів. “Ми робимо вивчення мов простішим, зручнішим та доступнішим. Допомагаємо навіть дуже завантаженим людям, навчаємо будь-де та в будь-який час” — зазначають засновники. Крім англійської, для вивчення пропонують ще німецьку, іспанську та французьку. Ведуть заняття носії мови.

У компанії є курси, розраховані як на повних новачків, так і на тих, хто хоче покращити свій рівень. Щоб зрозуміти, який саме вам курс краще обрати, пропонують пройти тест, який не забере багато часу.

Студенти можуть навчатись на курсах звичайної англійської, або ж ділової англійської, де більше уваги присвячено саме бізнес-тематиці та бізнес-навичкам. Можна обирати рівень та формат навчання: у невеликих групах до 5 людей чи індивідуально. Будь-який формат доступний 24/7, графік можна побудувати самостійно і так, як зручно студенту. Після уроку можна попрактикуватись за допомогою різних ресурсів: вправ, уроку-повторення, блогу з порадами.

За статистикою, 92% випускників задоволені уроками. Часто підкреслюють, що було зручно та просто навчатись, наприклад, за допомогою карток легше відпрацьовувати нові слова. Багато хто звертає увагу на професіоналізм викладачів та розмір груп, що дає можливість проявляти більше активності на уроці.

Ціна залежатиме від того, скільки занять на місяць ви хочете пройти, індивідуально чи в групі. Наприклад, якщо ви оплатили 5 занять у групі, то отримаєте знижку у 15% і одне заняття коштуватиме $13.5 замість 16.

Курс бізнес-англійської для проджект-менеджерів, Vocabulaba від Laba

Курси для тих, хто хоче розвинути навички для управління міжнародними проєктами.

Vocabulaba – це напрям вивчення англійської від міжнародної бізнес-школи Laba, яка на ринку онлайн-освіти вже 8 років.

Навчання на курсі відбувається онлайн. Кожен потік розділений на 4 групи, розмір груп невеликий — до 10 студентів у кожній. Для вступу на курс бажано володіти англійською на рівні B1. Курс складається з 33 занять та розділений на 6 модулів, тематика яких зосерджена саме не реальних прикладах застосування у бізнесі:

 

  • IT Project management general overview
  • Project planning
  • Software Development Life Cycle
  • Risk Management
  • Team Management
  • Business communication

Особливістю курсу є те, що викладають на ньому практики:

  • Інна Поліщук – вчителька бізнес-англійської, має більше 7 років викладання, в тому числі за кордоном. Має диплом міжнародної конвенції TESOL, використовує методи комунікативної
    практики та ситуативного навчання.
  • Людмила Фенота – Project Management Director в ІТ-компанії зі списку S&P 500. Керує міжнародною командою у 250+ людей, має сертифікації PMP, PMI-ACP, SAFe.

Для реєстрації на курс необхідно заповнити заявку на сайті Laba та пройти короткий тест на рівень англійської. Менеджер звʼяжеться з вами та повідомить вартість курсу Business English для проджект-менеджерів.

Подати заявку на курс бізнес-англійської від Laba

Disqus Comments Loading...