Як українському бізнесу успішно вийти на зарубіжний ринок: оплата, доставка, сайт та інші нюанси

Опубликовал
Партнерский материал

У кожного виробника настає момент, коли він цікавиться зарубіжними ринками та можливостями, що ті відкривають. От тільки міжнародні майданчики мають певні особливості, через які все може піти не так. 

Компанія Western Bid обробила понад десять мільйонів продажів українських товарів за кордон. У партнерському матеріалі з’ясуємо, що саме стримує зарубіжний успіх бізнесу.

Партнерський матеріал?
  1. На сайті бракує надійних способів оплати

Деякі українські компанії намагаються встановити на свої міжнародні сайти-магазини PayPal. Однак повноцінного PayPal у нас усе ще немає. Існують чіткі обмеження, відповідно до них, кошти в Україну в цій системі можна відправляти лише друзям або родичам.

Домовлятися з покупцем розплачуватися «як родичі» насамперед нечесно. Не кажучи вже про решту недоліків: ризики для покупця, втрату конверсії в рази, час, що йде на «перемовини».

Плагіни українських банківських систем для прийняття комерційних платежів з-за кордону – у цілому непогане рішення. Але не всі картки можна прийняти таким чином, і це доволі значний відсоток відмов.

Якщо ж на сайті доступні всі методи оплати – і PayPal, і можливість оплатити карткою через надійний міжнародний сервіс – це дає майже стовідсоткову гарантію успіху транзакції. Установити всі ці системи в повному обсязі зможе компанія-посередник, зокрема Western Bid

  1. Є товар, але немає надійного пересилання

Перше, що підвищить імовірність продажів – запропоновані варіанти доставлення. Якщо відомо, як саме і до яких країн можна відправити товар, то варто заздалегідь прорахувати вартість і час доставлення. І запропонувати швидке, але дорожче або дещо дешевше, проте на кілька днів довше доставлення. 

До прикладу, в особистому кабінеті Western Bid клієнт має можливість подивитися ціни, строки та вибрати з 8–10 варіантів. Коли товар відправляється зі складу Western Bid (однією з форм консолідацій або експресом), заплатити можна безпосередньо з кабінету – згідно із транзакцією клієнта. Також не треба друкувати купу супровідних документів – вони вже закладені в системі. А посилку можна відстежувати й надавати дані покупцю.

Дізнатись більше про Western Bid можна на сайті

 

  1. Плутанина при перенесенні транзакцій і формуванні замовлень

Коли ви отримуєте замовлення на Etsy чи Amazon, то бачите всі реквізити замовника: ім’я, прізвище, адресу, індекс та інші деталі. Щоб оформити пересилку, а також отримати номер етикетки та код для відстежування, необхідно перенести всі ці дані до іншої системи – наприклад, до поштового кабінету.

Але є набагато зручніший варіант: дані користувача підтягуються до системи Western Bid одразу із транзакції. Оплатити відправлення можна в кабінеті клієнта, а дані при цьому будуть введені швидко й без помилок.

  1. Проблеми з виведенням зароблених коштів

Сумнівні посередники чи закордонні компанії, які беруть гроші за транзакції на свої рахунки, мають обмеження. Наприклад, час від часу треба чекати, поки на рахунку набереться певна визначена сума. Разом з тим такі компанії часто мають обмеження на виведення грошей в Україні, що зовсім незручно. Не кажучи вже про відвертих шахраїв на ринку фінансових послуг. 

У Western Bid між компанією та продавцем укладають офіційний договір, а рахунок ФОП підв’язується для виведення зароблених коштів. 

Переглянути всі послуги компанії Western Bid можна за посиланням

 

  1. Магазин створений на базі системи-конструктора, яка не масштабується

Програмне забезпечення для магазину – це робота не тільки з нагальними потребами дизайну та функціоналу, а й з майбутніми, ще навіть не сформованими потребами. Запити можуть бути доволі непередбачуваними, тому бажано одразу користуватися програмним забезпеченням, що за замовчуванням дуже гнучке, модульне та розширюване, має величезну бібліотеку можливих інтеграцій. 

Окрім того, це має бути система, над якою постійно працює не тільки велика команда розробників, а й незалежні фахівці. Вони розробляють плагіни та застосунки для розширення функціонала.

Економити на цьому не варто. Краще одразу звернутися до перевірених систем, як-от Shopify чи Woocommerce.

  1. Немає грошей на Shopify чи хостинг

Звісно, власний сайт на Shopify – це надійний і контрольований підхід до ведення бізнесу. Але це дорого і потребує часу, щоб розібратися з технічною складовою. Натомість можна зареєструватися на безплатному маркетплейсі Lavky.com і розміщувати там товари без обмежень.

На цей сайт можна спрямовувати клієнтів, щоб вони прямо там робили покупку, розраховуючись кредитною карткою або PayPal. Інша зручність – до сервісу автоматично під’єднане приймання оплати на кабінет Western Bid, звідки можна одразу оформлювати відправляння.

Зареєструватися в системі Western Bid можна тут

 

  1. Немає часу фотографувати й виставляти товар власноруч

Розв’язати цю проблему допоможе перший український комісійний інтернет-сервіс Komok.ua. За розміщення товару на різних майданчиках сервіс бере невелику комісію. Натомість надає виплати на рахунок клієнта за фактом продажу. І заодно знижує ризики, як-от недоставлення товару або втрата в дорозі, пошкодження, шахрайські схеми.

Що ще пропонує Western Bid

Щороку, орієнтуючись на потреби суспільства та вимоги сучасного світу, Western Bid запускає по декілька нових сервісів. Більшість послуг абсолютно безплатні, а фінансові та логістичні комісії є найнижчими на ринку.

Це все заради того, щоб український бізнес не мав кордонів. А вітчизняні виробники отримали можливості донести свої ідеї до аудиторії в будь-якому куточку земної кулі.

 

Партнерський матеріал?

Зареєструватися в системі Western Bid 

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Disqus Comments Loading...