Більше, ніж просто краса: зміна зовнішності чи зміна життя?

Опубликовал
Лікарня ЕКСПЕРТ

У роботі пластичного хірурга багато спільного з мистецтвом художника.  Покликаний бути «пильним оком», він має тонко відчувати красу і передбачати результати своєї праці.

Про трансформації, роль психології у пластичній хірургії, відповідь на запитання “забаганка це чи необхідність” – допитуємо експертів: пластичний хірург, СЕО мережі Лікарня ЕКСПЕРТ Олексій Огурцов.

– Що мотивує вас саме на пластичну хірургію?

Завжди мріяв змінювати світ.. жартую. Сказати, що я люблю бачити щасливі обличчя наших клієнтів – це нічого не сказати

Якщо серйозно, дуже часто люди приходять до нас з складними історіями, а  залишають палату  з відчуттям повноцінного життя. Це нагадує мені, чому я люблю те, що роблю.

Як ви ставитеся до поняття “ідеальна краса”?

– Краса –  абстрактне поняття і дуже суб’єктивне. Всі до неї  прагнуть, всі хочуть бути ідеалом, але ще нікому не вдалося остаточно вияснити до кінця, що це таке. Всі люди унікальні і моя робота – це створити для кожного власну гармонію

Для мене, як для пластичного хірурга, дуже важливо зрозуміти, що пацієнт розуміє під красою, і вияснити чи зможемо ми виправдати його очікування.

-Для чого людям змінювати себе? Скажемо так:  які мотиви пластичних операцій?

-Я б розділив людей, які прийшли до мене на прийом, на три групи.

  1. Точно знають чого хочуть: чітко розуміють, що їм потрібно змінити , щоб відчувати себе найкраще: збільшити/зменшити груди, забрати зайві жирові відкладення методом ліпосакції, прибрати животик після радикального схуднення чи після пологів
  2. Ті, що мають вроджені вади або набуті зміни зовнішності
  3. Пацієнти, яким потрібно відмовляти. І якщо мені доводиться це робити, я завжди пояснюю причини. Не можна завжди дати те, що хочуть, але можна завжди зробити все, щоб зрозуміти та підтримати.

-Багато критики з приводу  пластичних операцій, дуже часто чуємо фразу  «всі проблеми в голові», «для початку полюбіть себе»

-Йдеться про те, щоб покращити те, що вже є, відновити баланс і допомогти людям почуватися комфортно у власній шкірі Якщо людина впевнена у тому, що операція додасть впевненості в собі і від цього вона буде щасливіша, то варто звернутися до пластичного хірурга і вирішити проблему. І це абсолютно нормально

 Пластична хірургія це не тільки про красу, але й про здоров’я та те, що турбувало людину протягом довгих років.

Операція зі зменшення грудей допомагає усунути біль у спині та шиї, корекція повік допомагає покращити зір тощо. До речі,  про  чоловіків – проблеми гінекомастії, тобто анамальний ріст грудей також вирішується за допомогою пластики.

-Як зберегти баланс між «я хочу саме так» від пацієнта та професійною етикою? Як ви управляєте очікуваннями пацієнтів перед операцією

-Одна з основних помилок пацієнта – це очікування миттєвого дива. Пластична хірургія – це не фокус. Це процес, який потребує часу, терпіння та відповідальності.

Мені, як хірургу, дуже важливо вести відверті розмови з пацієнтами, керувати їхніми очікуваннями та направляти їх до реальних результатів.

Головне – правильно почути пацієнта: інколи потрібно зрозуміти, чого саме він хоче, навіть якщо людина сама не може це точно сформулювати.

Чи є які-небудь операції, які ви б назвали “трендовими” у пластичній хірургії наразі?

-Тренди…Їх диктують соцмережі…всі інстаграмні діви розповідають  якими вам бути, що збільшувати та як жити.  Але якби ви тільки знали, як швидко тренди змінюються. Я завжди раджу та переконую своїх  пацієнтів робити те, що буде гармонійним і натуральним для них, а не бути «жертвами тік току та інстаграму».

– І все ж таки Ваш хіт парад пластичних операцій?

– Ну звичайно – вічний ресурс жіночої краси та впевненості  – груди, тому 100% мамопластика. Всі розуміють, що змінити розмір і форму молочних залоз за допомогою спортзалу, харчування і  введення чарівних препаратів неможливо, тому мамопластика-єдиний гарантований спосіб отримати бажаний розмір та форму грудей. Безліч жінок хочуть вирішити проблему обвисання грудей після годування, радикального схуднення чи просто вікових змін-тому у таких випадках необхідна додаткова процедура – мастопексія.

Як ви з пацієнтом визначаєте розмір імплантів? І чи завжди, « чим більше, тим краще”,коли йдеться про груди?

-Це якраз з розділу міфів, як і те що пластика-тільки для жінок. Більше не завжди означає краще. Головне, щоб пацієнт гармонійно себе відчував. Останнім часом всі прагнуть до натуральної та природної форми грудей . Але якщо для когось більше – це ключ до їхнього щастя, ми завжди готові допомогти з цим

А як щодо фігури? Всі сплять і бачать парамерти «90-60-90», але  так, щоб швидко, без тренажерного залу?

– Однозначно абдомінопластика та ліпосакція. Припустимо, що у молодої мами з’явився «фартух» на животі чи втягнутий рубець після кесаревого розтину – і це звісно можна виправити. В результаті ви отримуєте не лише плаский животик, а й підтягнуту шкіру, яка виглядає молодіше та пружніше.

 

 

– Які ваші рекомендації для тих, хто розмірковує про першу пластичну операцію?

-По-перше, подумайте. Приготуйтеся до відвертої розмови і не бійтеся задавати запитання: я навіть люблю, коли мене допитують. Пластична хірургія лише допомагає вам відкрити ваш потенціал та почуватися найкращою версією себе.

 Не забувайте, що навіть після операції,  у вашому тілі – ЦЕ ВСЕ ЩЕ ВИ, тільки оновлена версія.І моя улюблена фраза «забудьте про те які Ви зараз-станьте тим ким Ви хочете бути «–і тут до речі не тільки про пластичні операції.

 

 

Disqus Comments Loading...