Рубрики Новини

Називаємо переможця другого конкурсу для авторів ІТС – він отримає ігровий ноутбук MSI

Опубликовал
Asyris

Ось і другий наш конкурс добіг кінця, закінчилися голосування і ми маємо переможця!

Щиро вітаємо автора Валентина Шашко !

Його стаття «Король помер? Хай живе король! Огляд ігрового ноутбука Lenovo Legion Pro 5 16IRX8» посіла перше місце в загальному голосуванні.

Він отримує головний приз — потужний ігровий ноутбук MSI Crosshair C12V (i7-12650H, GeForce RTX 4070, 15,6 дюймовий FHD IPS екран 144 Гц, 16 ГБ RAM DDR5, SSD 1 ТБ), який був би неможливий без допомоги наших друзів і партнерів MSI.

Місця з 2 по 11 включно отримують фірмові рюкзаки MSI.

Ось призові місця з фінальними балами

 

  1. «Король помер? Хай живе король! Огляд ігрового ноутбука Lenovo Legion Pro 5 16IRX8» автор Валентин Шашко — 18,88 балів
  2. «Surface Go: планшет, ноутбук, знову планшет» автор Colins — 18,6 балів
  3. «HP Victus 15 – сірий кардинал» автора Костянтин — 17,48 балів
  4. «Lenovo Thinkpad Х220 – космічний імператор або «ласкаво просимо в секту»!» автора Nazar — 17,38 балів
  5. «“Тигр, що скрадається” – огляд і тестування HP 840 G8 та мій досвід використання» автора Astat_ASP — 17,38 балів
  6. «MSI GF63, або як інтернет-магазин забайтив бідного студента» автора Ruslan Panchenko — 17,2 балів
  7. «Блискавка проти ноута Lenovo Legion Y540 15-irh, або як напаритись на сто дурних» автора
    oleksandr_znaharenko — 16,22 балів
  8. «Lenovo Y70 Touch – легенда епохи, що відходить» автора Фортран Торвальдс — 15,98 балів
  9. «У пошуках робочого ноутбуку та майже ідеальний Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H» автора Максим Арсенюк — 15,74 балів
  10. «MSI TITAN GT75 8SG – Титан у світі ноутбуків» автора Ігор Янішевський — 15,6 балів
  11. «Ноутбук проти комп’ютера: неочікуваний результат?» автора Nazar — 14,76 балів

Виходить, що обидві статті члена Ради авторів ІТС Nazar-а посіли призові місця. Ми вдвох з ним порадились і вирішили, що один з рюкзаків MSI, які він виграв, він віддасть статті, яка посіла наступне за його другою статтею місце — це стаття «ASUS ROG за купу грошей» автора Володимир — вона отримала 17,48 балів в підсумку.

Окремим призом ми, разом з нашими партнерами MSI вирішили відзначити наймолодшого автора – mobilnike з його статею «Lenovo ThinkBook 13s G2 ITL – мій перший неіграшковий ноутбук». Він теж отримує рюкзак для свого ноутбуку та декілька приємних сюрпризів 🙂
Маємо надію, хлопець не зупиниться і буде ще писати, а ми з радістю це публікувати.

Як я вже казав після першого конкурсу, в будь-якому змаганні є переможець, а є ті, хто ним не став. Логічно, що не всі, хто брав участь, окрім одного, будуть повністю задоволені. Відповідно, щоб бути максимально прозорими, замість того, щоб просто оголосити переможця, ми вирішили розказати вам всю схему, за якою ми оцінювали цей конкурс.

На відміну від першого конкурсу, ми вирішили трохи поекспериментувати, врахувавши пропозиції від читачів і коментаторів в темі голосування за переможців першого конкурсу і змінили систему голосування. З надісланих робіт редакція обрала ТОП-23 найкращих, на нашу думку, конкурсних робіт. Всі зареєстровані читачі могли віддати свій голос за статтю, яка їм сподобалась. Одночасно з читачами, журі зі складу редакції теж голосували за найкращий матеріал серед опублікованих.

Критерії за якими ми оцінювали

  • Оригінальність теми
  • Повнота та цілісність розкриття
  • Структура та оформлення
  • Стилістика

Формула підрахунку

Кожен з п’яти членів журі оцінював статті шорт-листа, маючи в арсеналі оцінки з 1 до 5 по кожному з критеріїв.

Якби трапилась ідеальна стаття, то вона в ідеалі набрала б 20 балів (4 критерія*5 балів) від члена журі.

Потім всі ці оцінки по кожній статті сумувались й ділились на 5(кількість членів журі). Після того, ми мали придумати, яким чином в цю матрицю оцінок додати голоси читачів.

Обрали «соломонове рішення», давши тим зі статей, які посіли перші 5 місць – 20 балів, другі 5 місць – 15 балів, всі інші статті отримали по 10 балів.

Після цього, як ми й казали на самому початку конкурсу, щодо пропорцій (70% – голоси журі, 30% – читацькі голоси), фінальні цифри кожної статті, які вона отримала від журі, були помножені на 0.7 (70%), а оцінки, які вона отримала від читачів — на 0.3 (30%), відповідно.
Фінальні бали ви можете побачити трохи вище, в цій же статті.

Як отримати приз та наші подальші плани

Відповідно, як і в першому конкурсі, чекаю в мило asyris@itc.ua дані (ПІБ, телефон, номер Нової Пошти) авторів статей, які виграли, щоб надіслати їм призи.

Редакція дуже вдячна всім нашим авторам, читачам та окремо — нашим друзям і партнерам MSI!

Це було весело, драйвово і незабутньо! Нам дуже сподобалось! Сподіваємось, і вам також!

Звісно, ми вже працюємо над наступними конкурсами. Частину з них навіть плануємо проводити паралельно.

Нагадаю, що ми створювали платформу авторів для того, щоб всі мали можливість писати та публікуватись. Тобто, писати статті можна не тільки під час проведення конкурсів. Маю надію, найближчим часом багато з тих, хто зараз це читає, напише щось цікаве і вже їх статті будуть зацікавлено читати. Ми маємо розбудовувати українське ІТ-ком’юніті разом, а не чекати, що хтось це зробить за нас.

На цій святковій ноті можна вважати другий конкурс авторів ITC.UA завершеним, з нетерпінням чекаємо початку наступних!

П.С. Щоб не відповідати кожному в коментарях на питання щодо можливих накруток(а я вангую, що вони можуть виникнути не раз:), я вирішив написати це тут одразу.

Так, звісно ми бачили трохи дивну, скажімо так, активність, в читацькому голосуванні.
Але два важливих моменти — в умовах конкурсу не було прямо вказано(і я нижче поясню, чому), що це заборонено і, в будь-якому разі, ми не мали, в тому числі і технічно, змоги стовідсотково гарантувати те, що людина, наприклад, саме технічно накручує, а не прохає друзів зайти і проголосувати. І що, якщо відбувається саме накрутка, то займається нею автор, чи якісь афільовані з ним особи, а не “конкуренти”, чи просто тролі, які ловили б лулзи і рофлили з коментів(наш експеримент з чатом показав, що їх не мало).
Другий важливий момент — стаття переможця дійсно дуже якісно і класно написана. І журі, голосуючи паралельно з читачами, оцінила її достатньо високо. Навіть, якби стаття-переможець зайняла в читацькому голосуванні 2, 3, чи, навіть, п’яте місце, все одно вона перемогла б в конкурсі.

Але, все одно, накрутки — це не айс і ми зараз перероблюємо механіку реєстрації і аутентифікації на порталі, щоб уникнути в майбутньому, в тому числі і таких ситуацій.

Disqus Comments Loading...