Swarm Technologies припиняє продаж нових IoT-пристроїв і сконцентрується на потребах SpaceX

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія Swarm Technologies припиняє продаж нових IoT-пристроїв (інтернет-речей). Схоже тепер вона сконцентрується на потребах материнської компанії SpaceX.

Клієнти компанії дізналися про це з листа компанії, передає TechCrunch. Рішення пов’язане з розширенням SpaceX у сфері супутникового зв’язку, оскільки Swarm готує версію свого компактного модему M138, сумісного з мережею SpaceX Direct to Cell.

Наразі відомо, що Swarm продовжить підтримку зв’язку між Землею та космосом на ультракоротких хвилях за допомогою супутникового угрупування SwarmBEEs, але згодом повністю перейде на задоволення потреб мережі SpaceX щодо підключення смартфонів та IoT-пристроїв.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Swarm заснували 2016 року Сара Спангело та Бен Лонгмір. Свої амбіції компанія продемонструвала 2018-го, озвучивши плани запустити супутникову мережу та продавати мініатюрне обладнання, яке перетворювало майже будь-який пристрій на «підключений». Тоді було створено модем Swarm M138 і набір для розробки IoT-продуктів, а також запропонована підписка на супутникове підключення з низькою пропускною здатністю за 5 доларів на місяць.

SpaceX придбала Swarm влітку 2021 року. Лонгмір та Спангело стали директорами із інжинірингу супутників у SpaceX та керівниками ініціативи Direct to Cell, яка має забезпечити можливість прямого зв’язку смартфонів із супутниками Starlink.

Disqus Comments Loading...