Рубрики НовиниСофт

Telegram запустив монетизацію для власників каналів, в Україні вона не працює

Опубликовал
Володимир Скрипін

Винагороду авторам виплачуватимуть у криптовалюті Toncoin, але не в Україні.

31 березня Telegram офіційно запустив програму монетизації для власників каналів, яку наприкінці лютого анонсував засновник популярного месенджера і, як відомо, ні разу «неросіянин» (ось тут пояснювали) Павло Дуров.

Монетизація в Telegram для авторів — які умови

Фактично програма запрацювала 31 березня. Відучора власники публічних каналів, які мають щонайменше 1000 підписників, можуть отримувати 50% від доходу від реклами, що показується в їхніх каналах. Всі виплати за програмою здійснюватимуться у криптовалюті Toncoin, що працює на базі блокчейну TON. Далі власники зможуть виводити свої винагороди без комісії або реінвестувати їх у рекламу в Telegram, колекційні публічні імена або розіграші передплат Premium.

Щомісяця користувачі Telegram генерують понад 1 трильйон переглядів у каналах, йдеться в повідомленні розробника.

Спеціально під нову програму монетизації месенджер впровадив новий тип оголошень, які користувачі можуть придбати за Toncoin. За останній час монета значно додала в ціні. На момент підготування новини ціна за одиницю Toncoin становить близько $5,25.

Щоб розпочати роботу з інструментом монетизації, потрібно просто увійти в акаунт на Рекламній платформі Telegram. Статистика монетизації доступна у Налаштуваннях каналу > Статистика > Монетизація. Виведення коштів для власників каналів стане доступним найближчими тижнями на Fragment. Важливо: наразі рекламні оголошення на базі TON не показуються в Україні, Ізраїлі, росії та Палестині. Програма монетизації відповідно також не працюватиме.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Залишається пригадати, Telegram запустив рекламу в жовтні 2021 року — через платформу Telegram Ads. Оголошення показують користувачам без Premium-підписки в публічних каналах із понад 1000 підписників після всіх публікацій.

У березні Telegram залучив $330 млн від продажу облігацій, причому випуск виявився “перепідписаний” (нижча дохідність, менший дисконт при розміщенні), а перед цим Дуров дав перше за сім років інтерв’ю, в якому розповів, що Telegram коштує $30 млрд, має 900 млн користувачів, вийде на IPO до березня 2026 року.

Щодо регулювання Telegram

Питання (не)безпеки Telegram (особливо для військових) в контексті обговорення необхідності регулювання соцмереж як такого — наразі одне з найбільш дискусійних та обговорюваних. Нещодавно депутати зареєстрували перший закон про регулювання Telegram та інших соцмереж, але шанси документа за авторства депутата «ЄС» Миколи Княжицького потрапити на голосування у ВР близькі до нуля. Водночас очільник ГУР генерал-лейтенант Кирило Буданов в нещодавньому інтерв’ю заявив, що Telegram становить проблему для нацбезпеки України, але водночас месенджер допомагає інформаційно впливати на людей на тимчасово окупованих територіях.

Disqus Comments Loading...