Від штучного інтелекту до термоядерної енергії: 10 стартапів, які приєдналися до акселератора Intel Ignite

Опубликовал
Катерина Даньшина

Один з найбільших у світі виробників чипів обрав нову десятку учасників для своєї щорічної програми з прискорення стартапів.

Intel Ignite — це європейська акселераційна програма від Intel, в якій досвідчені ментори допомагають розвинутись раннім стартапам та залучити фінансування. Примітно, що Intel Ignite не бере участі в капіталі, і стартапам не потрібно платити комісію за участь.

З 6 листопада у Мюнхені стартує 12-тижнева програма, де відібрані компанії отримають індивідуальну підтримку наставників, з доступом до гравців галузі та інвесторів, а також можливістю використовувати власні ресурси Intel.

Із загалом 300 претендентів обрали 10 кращих стартапів, що охоплюють широкий спектр «‎глибоких технологій»: від штучного інтелекту та машинного навчання до термоядерної енергії, фотонних чипів і квантових обчислень. У середньому компанії мають 3,9 млн євро початкового фінансування та походять із семи європейських країн: Німеччини, Швейцарії, Хорватії, Ірландії, Нідерландів, Іспанії та Франції.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Ось повний список:

  • Deep Detection: мультиспектральні рентгенівські камери для промислового контролю та розпізнавання забруднень і складу матеріалу за допомогою глибокого навчання.
  • Dotphoton: стиснення необроблених даних без втрат для масштабованого та надійного ШІ в критично важливих програмах.
  • Electric SQL: перша локальна програмна платформа для створення сучасних додатків, які миттєво використовуються, підтримують багатокористувацьку співпрацю та працюють офлайн.
  • FononTech: імпульсний друк для електроніки за допомогою дрібнозернистих візерунків у діапазоні від мікро- до міліметрів.
  • Giskard: інтерфейс тестування та моніторингу для моделей машинного навчання.
  • Proxima Fusion: перше покоління термоядерних електростанцій, що використовують стеларатори QI.
  • Quantum Diamonds: технологія на основі квантових датчиків для аналізу відмов напівпровідників і контролю якості.
  • Semron: ШІ-мікросхема високої щільності для граничних додатків ШІ, яка зменшує споживання енергії без шкоди для обчислювальної потужності.
  • SuperDuperDB: наскрізна структура для створення та розгортання програм ШІ поверх рівня даних.
  • Zerve: платформа кодування для науки про дані, розробки штучного інтелекту та візуального дослідження даних із вихідними даними, готовими до виробництва.

«Ми віримо, що стартапи та засновники цієї нової когорти мають можливість і потенціал змінити світ», — сказав Маркус Бол, керуючий директор Intel Ignite Europe. «Ці підприємці можуть сформувати наступні інновації в ШІ, спосіб роботи пристроїв, які ми використовуємо щодня, і майбутнє енергетики».

Intel Ignite було запущено у 2019 році, і на сьогодні проєкт може похизуватися портфелем зі 148 компаній, які залучили фінансування на загальну суму 1,6 мільярда євро. Intel Ignite керує чотирма центрами у Мюнхені, Тель-Авіві, Бостоні й Лондоні (запущений на початку вересня).

Стартапи, зацікавлені в участі в наступному проєкті Intel Ignite для Європи, можуть почати подавати заявки з січня 2024 року.

Джерело: TNW

Disqus Comments Loading...