Захисні кейси стануть історією через смартфони, що вмітимуть відновлюватися

Опубликовал
Юрій Орос

Актуальні смартфони з металу та скла схильні до подряпин, тому індустрія захисних кейсів (чохлів) так добре себе почуває. Завдяки вченим із Національної лабораторії Сандія в Альбукерке (США), є ймовірність, що в осяжному майбутньому кейси не знадобляться, а метали зможуть відновлюватися самостійно.

Про це йде мова в статті для наукового журналу Nature, передає Phandroid. Поки «регенерація» працює лише на нанорозмірних тріщинах міді та платини. Під час експерименту метали піддавали навантаженню, поки не з’являться тріщини. Завдяки процесу під назвою «холодне зварювання» метали практично зливалися назад, не залишаючи слідів пошкоджень.

За словами автора дослідження Бреда Бойса:

На нанорівні створюються локальні умови навколо вершин тріщини, два боки тріщини стискаються, і знову зростаються в процесі, який металурги називають «холодним зварюванням». Цей процес відбувається лише тоді, коли місцеві умови сприяють контакту флангів тріщини.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Вчені вважають, що це відкриття здатне змінити спосіб проєктування металевих виробів. Чи побачимо ми в майбутньому корпуси електронних приладів із технологією самовідновлення — покаже лише час і результати складної роботи науковців.

Ідея самовідновлення смартфонів не нова і бажана. Ще 2013 року LG створила модель G Flex, де заявили самовідновлювальну задню панель, щоправда, без пояснення принципів роботи технології. Чи то вона була занадто складною, чи взагалі не працювала, але південнокорейська компанія до концепції більше не поверталася.

Але не треба забувати, що технологічна галузь базується саме на розробках науковців, деякі з яких доходять до споживача, як-от гнучкі дисплеї Samsung Rollable Flex, що розтягуються більш ніж у п’ять разів та повертаються до початкової форми.

Disqus Comments Loading...