Рубрики Блоги

Зимові новини зі світу Dota 2

Опубликовал
Сергій Ботулідзе

У всесвіті Dota 2 цей рік видався досить насиченим різними подіями. Пропоную вам ознайомитись з останніми цікавинками та подумати над тим, які пригоди нас чекають в 2017 році.

Про турніри

The Summit 6

4 дні, 8 команд та $100 тис. – ось так коротко можна описати невеликий турнір від компанії Beyond The Summit. А ще це перший турнір в історії професійної доти, який закінчився «всуху» — росіяни з Virtus.Pro всього за півтори години розгромили титулованих європейців з колективу OG.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Сам турнір традиційно проходить в невеликому будинку та швидше сприймається як неофіційна «толока» професійних дотерів, а також як своєрідна «розминка» перед великим The Boston Major.

Розподіл призового фонду в кінці чемпіонату виглядав наступним чином, а Virtus.pro стали головними фаворитами Бостонського Мейджора.

1 місце: Virtus.pro — $42,500

2 місце: OG — $22,500

3 місце: Evil Geniuses – $13,000

4 місце: Wings Gaming – $10,000

5-6 місця: Team NP, Digital Chaos – $3,500

7-8 місця: EHOME, Team Faceless – $2,500

Відео з фінальної гри можна переглянути тут:

ASUS ROG DreamLeague Season 6

Започаткована в 2013 серія турнірів з найпопулярніших кіберспортивних дисциплін від компанії Asus принесла чимало позитивних емоцій для фанатів Dota 2 і цього року. 8 команд почали розіграш призового фонду в $185 тис., а 4 з них добрались до фіналу. Розподіл переможців виглядав наступним чином:

1 місце: Team Liquid – $90,000

2 місце: Escape Gaming – $45,000

3 місце: Alliance – $30,000

4 місце: The Imperial – $20,000

Команда Virtus.pro відмовилась від участі в турнірі після проходження основної стадії та була дискваліфікована. Їх початковий виграш в $10 тис. розподілили між іншими учасниками, а їхнє місце в турнірі зайняли шведи з Alliance, які до того знаходились на п’ятому місці. Офіційною причиною покинути чемпіонат у Virtus.pro назвали надто завантажений графік, але ми то всі знаєм – росіяни вирішили просто зекономили сили перед Бостон Мейджором 🙂

Найцікавіші моменти фіналу можна побачити тут:

The Boston Major 2016

На минулих вихідних завершився останній великий турнір цього року, другий за престижністю після The International – The Boston Major. 16 команд з усього світу змагались за призовий фонд у $3 млн. Вперше турнір такого масштабу проводився по системі single-elimination під час фіналів, замість традиційної double-elimination.

Давня традиція мейджор-чемпіонатів не була порушена і цього разу – у фіналі ми знову спостерігали битву європейських колективів. Грецька команда Ad Finem, яка не змогла побороти натиску фаворитів турніру – команди OG – та зайняла почесне друге місце. А ветерани професійної сцени – n0tail та s4 – разом з трьома новими гравцями колективу OG захистили титул чемпіонів Манільського мейджора й забрали додому головний трофей.

Що стосується росіян з Virtus.pro – показавши хорошу гру на старті та чимало самовпевненості у своєму виграші під час міжігрових інтерв’ю, вони так і не змогли подолати американців з EG та вибули з турніру після поразки 0:2.

Загалом, розподіл призового фонду виглядав наступним чином:

1 місце: OG — $1,000,000

2 місце: Ad Finem — $500,000

3-4 місця: Evil Geniuses, Digital Chaos — $250,000

5-8 місця: Virtus.pro, WarriorsGaming.Unity, Team NP, LGD.Forever Young – $125,000

Якщо хтось пропустив фінал чемпіонату – я рекомендую переглянути повтор всіх ігор, такої кількості емоцій не дарував ще жоден мейджор-турнів! Деякі закордонні коментатори мали сміливість назвати його більш насиченим, ніж сам TI 2016! Ну і третя гра з фіналу заслужено отримала титул самої видовищної гри 2016 року:

Анонс The Kyiv Major

Хоча про цю подію вже писали окремо, я хотів би додати кілька слів від себе. У всесвіті Dota 2 наша столиця і так добре відома серіями турнірів Starladder, але чемпіонат такого масштабу буде проводитись вперше. Що цікаво, серед усіх країн СНД Київ стане першим містом для проведення The Major за всю історію Dota 2!

16 команд будуть змагатись за призовий фонд в $3 млн., а переможець турніру отримає пряму путівку на The International 2017. Українським фанатам залишається чекати на анонс нового складу команди Na’Vi, а також чимскоріш придбати квитки й особисто спостерігати за битвою інших титанів про-сцени Dota 2. Поки організатори ще не визначились (або тримають в секреті) місце проведення, нам залишається милуватись чарівним Києвом в промо-ролику:

Патч 7.00

Під час завершення The Boston Major відбулась несподівана й водночас приголомшлива подія – Valve офіційно анонсувала вихід патчу 7.00. Спочатку нам показали коротке відео, в якому компанія пройшлась по історії гри починаючи з тих часів, коли Dota була просто модифікованою картою для Warcraft 3:

На спеціальному промо-сайті почався зворотній відлік часу до анонсу деталей патчу. Далі, великий IceFrog особисто повідомив про нього в своєму твіттері:

А один з інсайдерів назвав точні дати:

Отже, 11 грудня вийшло оновлення тестового клієнту та доступ до патчу, а вже на наступний день повинен відбутись офіційний реліз. Список змін дійсно вражає й докорінно змінить ту гру, що ми звикли бачити сьогодні. Серед основних нововведень:

  • Новий герой: Король Мавп (Monkey King). Про це ми вперше дізнались ще під час фіналу TI6, де нам показали коротке промо-відео. Тепер його офіційно добавлять в гру, разом з новим оформленням карти.

  • Дерево талантів для кожного героя. Крім звичайних умінь, тепер на 10, 15, 20 і 25 рівнях з’являться ще й спеціальні – унікальні для кожного героя бонуси, що посилять його вклад на кожному етапі гри.
  • Нове ігрове поле та повністю новий інтерфейс. Тепер ліс для обох команд розділений на основну і додаткову частини, які відрізняються кількістю таборів та силою породжуваних там монстрів. Описувати зміни в інтерфейсі не вистачить слів – просто гляньте картинки, змін настільки багато та вони настільки кардинальні, що Dota 2 на початку буде важко впізнати!
  • Зміни у базовій грі. Більше 100 змін в роботі предметів, практично кожний наявний герой був оновлений та ще неймовірна кількість маленьких та великих сюрпризів чекають нас з виходом нового патчу.

Очікування цієї події та всесвітній «хайп» був настільки потужний, що сайт Dota 2 не працював першу годину після закінчення відліку часу. Переглянути повний список змін та нововведень краще всього на офіційному сайті гри.

Що чекає фанатів у 2017?

Компанія Valve відповідає на це запитання доволі лаконічно: нас чекають нові пригоди! Це абсолютно нова епоха Dota 2 з виходом патчу 7.00. Відповідно, це буде і перший The International на основі цього оновлення. А трохи раніше, навесні – мейджор-турнір прямо в столиці України! Та ще багато інших турнірів, призові фонди яких ростуть кожного року, як і популярність гри.

Поки що невідомо, як відреагують на зміни самі гравці – адже перед нами, по суті, нова Dota 2.
А сьогодні цю замітку я хотів би завершити фразою з офіційного сайту:

The battle for the Ancients will never be the same again.

Disqus Comments Loading...