Рубрики Новости

Адаптивний карантин в Україні продовжили — він буде діяти щонайменше до 31 березня 2022 року

Опубликовал
Володимир Скрипін

Уряд на засіданні 15 грудня прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 31 березня 2022 року.  Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Адаптивний карантин в Україні ввели з 24 лютого. Він передбачає територіальний розподіл на чотири карантинні зони («зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону») по рівню епідемічної небезпеки та введення карантинних обмежень відповідно до епідемічної ситуації. У серпні уряд продовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня, а у вересні ще раз  — до 31 грудня 2021 року. З 23 вересня по всій Україні запровадили «жовтий» рівень епіднебезпеки та ввели розподіл внутрішніх COVID-сертифікатів на «жовті» та «зелені» (вони звільняють від низки карантинних обмежень), а з 6 грудня карантин посилили, а строк дії «жовтого» COVID-сертифіката (можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною) скоротили до 30 днів.

В Кабміні повідомили, що це допоможе максимально ефективно протидіяти пандемії та захистити здоров’я людей. Водночас усі правила щодо доступу до публічних місць із ковід-сертифікатами, носіння масок та дистанції залишаються в силі.

«Уже понад 40% дорослих українців отримали щеплення проти коронавірусу. Завдяки вакцинації ми можемо зупинити пандемію. Водночас поки в Україні рівень вакцинації не досягне 70% дорослого населення, ми маємо продовжувати дотримуватися встановлених карантинних обмежень».

Денис Шмигаль

прем’єр-міністр України

Онлайн-курс "SMM-спеціаліст" від Laba.
Від аналізу аудиторії та створення живого контенту — до побудови комʼюніті навколо бренду в соцмережах.Під менторством Senior SMM Specialist в Uklon.
Дізнатись більше

Напередодні МОЗ дозволило робити третю дозу вакцини проти коронавірусу людям з послабленим імунітетом.

  • Від початку пандемії в Україні виявили 3 578 557 випадків COVID-19. З них 3,2 млн — одужали, а 91 958 людей померли від ускладнень захворювання.
  • Станом на ранок 15 грудня у країні проведено 26 861 757 щеплень проти коронавірусу. Першу дозу отримали 14 221 536 людей, а повністю вакцинувалися — 12 640 221 (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).
Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін