Рубрики Новости

Binance запустить в Україні платіжну картку з балансом у криптовалютах та автоматичною конвертацією під час платежу

Опубликовал
Володимир Скрипін

Найбільша біржа криптовалют у світі Binance (90 млн користувачів, добовий обсяг торгів $14,8 млрд) готується до запуску в Україні нового фінансового продукту — платіжної картки з балансом у криптовалютах та автоматичною конвертацією під час платежу. Про це розповів генеральний менеджер Binance на українському ринку Кирило Хом’яков в інтерв’ю Forbes.

Як розповів Кирило Хом’яков, Binance націлена зайняти панівну частку ринку в Україні. Водночас у Binance не розкривають, яка саме частина обсягу торгів припадає на український ринок.

 «‎Зараз ми працюємо над запуском в Україні платіжної картки Binance з балансом у криптовалютах та автоматичною конвертацією під час платежу. Карта буде реалізована у колаборації з нашими локальними партнерами»

Кирило Хом’яков,

генеральний менеджер Binance в Україні

Проте поки що жодних подробиць щодо картки в криптовалюті і навіть приблизних термінів її запуску немає.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Ще один важливий напрям для Binance — цифрове мистецтво, яке можна продати та купити на маркетплейсі Binance NFT. За словами Кирила Хом’якова, Україна посідає третє місце у світі за розміром маркетплейсу з торгівлі NFT. В інтерв’ю топменеджер Binance згадав про створення в Україні першого фан-токену однієї відомої спортивної команди. За допомогою токенів футбольні клуби зможуть взаємодіяти із фанами та дозволять їм брати участь у щоденних рішеннях клубу.

Крім NFT, серед важливих торговельних інструментів Binance виокремлює ф’ючерси, депозити, стейкінг, а також Binance Pay — безконтактні міжнародні платежі у криптовалюті.

Наприкінці минулого року Податкова служба та Мін’юст США почали розслідування діяльності Binance.

***

Відомо, що monobank також розробляє картку у біткоїнах, але поки що невідомо, коли вона з’явиться. Спочатку monobank планував запуск картки у біткоїнах на липень 2021 року, але наприкінці року співзасновник проєкту Олег Гороховський повідомив про перенесення послуги на невизначений термін через складнощі з отриманням необхідного дозволу від НБУ для запуску послуги. Якщо пам’ятаєте, в жовтні Зеленський ветував законопроєкт «Про віртуальні активи», який мав легалізувати криптовалюти — тепер його мають доопрацювати.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін