Рубрики Новости

ДБР затримало кіберполіцейського, який вимагав у вебкам-моделей по $300 щомісяця за звільнення від кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографії

Опубликовал
Вадим Карпусь

Лише вчора ми розповідали про діяльність поліції, яка тричі робила контрольну закупку на OnlyFans, щоб звинуватити блогерку в розповсюдженні порнографії. А сьогодні стало відомо про працівника кіберполіції, який підозрюється у вимаганні грошей у вебкам-моделей за те, щоб не притягати їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури, старшого інспектора відділу кіберполіції у Волинській області було викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (хабара). Працівники ДБР Львова провели операцію із затримання підозрюваного після того, як він одержав кошти.

За даними слідства, поліціянт вимагав $1500 у жінки за те, щоб не притягати її до відповідальності за заняття незаконною діяльністю в інтернеті. Журналісти ресурсу Konkurent із посиланням на власні джерела повідомили додаткові подробиці цієї справи.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

З’ясувалося, що кіберполіцейський шукав в інтернеті вебкам-моделей з Волині та встановлював їх особи. Після цього підозрюваний призначав дівчатам зустрічі та погрожував їм притягненням до кримінальної відповідальності за нібито розповсюдження порнографії. Хоча фактично у нього не було доказів їхньої протиправної діяльності.

Кіберполіцейський пропонував вебкам-моделям «захист» від кримінальної відповідальності за щомісячну винагороду в сумі $300. За ці гроші моделі могли не лише уникнути покарання, а підозрюваний також обіцяв дівчатам сприяти у діяльності вебкам-моделей та попереджати їх про можливе проведення у них слідчих дій. Протягом місяця – з грудня 2021 року та до початку січня 2022 року – поліціянт встиг отримати від різних заявниць $2900 неправомірної вигоди.

Тепер кіберполіцейський звинувачується у повторному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Злочинець за цією статтею карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь