Новости Новости 05.01.2022 в 18:01 comment views icon

ДБР затримало кіберполіцейського, який вимагав у вебкам-моделей по $300 щомісяця за звільнення від кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новостей

Лише вчора ми розповідали про діяльність поліції, яка тричі робила контрольну закупку на OnlyFans, щоб звинуватити блогерку в розповсюдженні порнографії. А сьогодні стало відомо про працівника кіберполіції, який підозрюється у вимаганні грошей у вебкам-моделей за те, щоб не притягати їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури, старшого інспектора відділу кіберполіції у Волинській області було викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (хабара). Працівники ДБР Львова провели операцію із затримання підозрюваного після того, як він одержав кошти.

ДБР затримало кіберполіцейського, який вимагав у веркам-моделей по $300 щомісяця за звільнення від кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографії

За даними слідства, поліціянт вимагав $1500 у жінки за те, щоб не притягати її до відповідальності за заняття незаконною діяльністю в інтернеті. Журналісти ресурсу Konkurent із посиланням на власні джерела повідомили додаткові подробиці цієї справи.

З’ясувалося, що кіберполіцейський шукав в інтернеті вебкам-моделей з Волині та встановлював їх особи. Після цього підозрюваний призначав дівчатам зустрічі та погрожував їм притягненням до кримінальної відповідальності за нібито розповсюдження порнографії. Хоча фактично у нього не було доказів їхньої протиправної діяльності.

Кіберполіцейський пропонував вебкам-моделям «захист» від кримінальної відповідальності за щомісячну винагороду в сумі $300. За ці гроші моделі могли не лише уникнути покарання, а підозрюваний також обіцяв дівчатам сприяти у діяльності вебкам-моделей та попереджати їх про можливе проведення у них слідчих дій. Протягом місяця – з грудня 2021 року та до початку січня 2022 року – поліціянт встиг отримати від різних заявниць $2900 неправомірної вигоди.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Тепер кіберполіцейський звинувачується у повторному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Злочинець за цією статтею карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо повідомлення правоохоронцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: