Рубрики Новости

ДП «Антонов» показало новий військово-транспортний літак Ан-178-100Р

Опубликовал
Вадим Карпусь

28 грудня ДП «Антонов», що входить до складу Укроборонпрому, провело викатку першого військово-транспортного літака Ан-178-100Р №001. Цей екземпляр призначений для проведення льотних сертифікаційних випробувань.

Як повідомляють в ДП «Антонов», на цьому літаку встановлено обладнання вітчизняних та західних постачальників комплектуючих, які були обрані в ході масштабної програми імпортозаміщення. До створення нового літака долучилися постачальники з Європи, США й Канади, а також понад 30 українських підприємств, які виготовили 177 видів комплектуючих. Зокрема, в Ан-178-100Р використовуються перші системи електронного керування літаком та керування механізацією крила українського виробництва. Як відзначають в Укроборонпромі, літак оснащений сотнями електронних обчислювачів, що  дають змогу інтегрувати всі системи та датчики літака, автоматизувати контроль їх працездатності та оптимізувати керування.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Літак Ан-178-100Р призначений для перевезення особового складу (до 100 осіб), техніки та вантажу. Крім того, він може використовуватися для десантування озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами. Також літак може стати засобом медичної евакуації поранених та постраждалих: 40 людей на ношах і 38 на бічних сидіннях у супроводі чотирьох медиків. Повідомляється, що у конструкцію літака внесено зміни з метою забезпечення функції десантування людей та вантажів, а також для виконання інших завдань Міністерства оборони України.

Дата першого польоту Ан-178-100Р наразі невідома.

Нагадаємо, рік тому Міністерство оборони України замовило у ДП «Антонов» три нових літаки Ан-178 для потреб ЗСУ. Серійне виробництво Ан-178 почалося влітку 2016 року.

Джерело: Укроборонпром, ukrinform, suspilne

Disqus Comments Loading...