Рубрики Новости

Експорт українських IT-послуг зріс за три квартали на 35% та склав $4,84 млрд — частка ІТ вже сягла 38% серед усього експорту послуг

Опубликовал
Сергій Кулеш

Сервіс Opendatabot підрахував, що за 9 місяців 2021 року відносно до такого самого періоду попереднього року експорт IT-послуг в Україні зріс на 35%. Виручка бізнесу від IT-експорту за цей час склала $4,84 млрд — майже стільки ж, скільки за весь минулий рік.

Серед усього експорту послуг України частка ІТ вже сягла 38%. Для порівняння, на початку 2020 року вона складала 24%.

Те, що IT-сектор в Україні продовжує розвиватися, підтверджується й кількістю нових ФОП-ів, що спеціалізуються на комп’ютерних та інформаційних послугах — за 2020-2021 рр. їх стало більше на 40%. Кількість IT-компаній також зросла: на 22% — з комп’ютерними послугами, на 10% — з інформаційними.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Зростання показників — це насамперед результат діяльності аутсорсингових компаній, які наймають українських програмістів для роботи над закордонними ІТ-проектами. Зазначимо, що DOU.UA проаналізував, хто з українських ІТ-спеціалістів отримує найбільшу зарплату, та зробив інструкцію «11 кроків, які допоможуть українському ІТ-спеціалісту отримувати зарплату понад $5000».

Джерело: Opendatabot

Disqus Comments Loading...