Рубрики Новости

Ericsson: Вже до кінця 2021 року у світі буде понад 500 мільйонів 5G-підписок (інфографіка)

Опубликовал
Сергій Кулеш

Компанія Ericsson прогнозує, що до кінця 2021 року кількість мобільних 5G-підписок перевищить 580 мільйонів. При цьому щодня число нових 5G-з’єднань через мобільні пристрої зростатиме на 1 мільйон. Так, 5G б’є рекорди за темпами впровадження у світі та у 2026 році покриє 60% населення до кінця 2026 року — близько 3,5 млрд підписок.

5G зростатиме швидше за 4G — кількість підписок на 5G перевищить мільярд на 2 роки раніше, ніж 4G за той самий період. Основними факторами цього є готовність Китаю на ранніх етапах впроваджувати 5G-мережі, а також більша доступність комерційних 5G-пристроїв. Понад 300 моделей смартфонів із підтримкою 5G вже анонсовано або представлено по всьому світу. За прогнозами, такий комерційний 5G-сплеск триватиме і надалі. Важливість надійного з’єднання стимулює розповсюдження 5G, адже це ключовий елемент економічного відновлення після COVID-19.

Проте запуск 5G відбувається нерівномірно. Європа повільніше впроваджує технологію та поступається у темпах Китаю, США, Кореї, Японії та Раді співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ), куди входять Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман та Саудівська Аравія. У 2019 році ринки країн Перської затоки одними з перших у світі представили комерційні послуги 5G. Таким чином, до 2026 року вони зможуть отримати 62 мільйони 5G-підписок сумарно. Це другий за місцем ринок поширення 5G у світі. Загалом у регіонах Північної Америки та країнах Перської затоки мобільні підключення до 5G становитимуть 84% та 73% усіх мобільних підписок. При цьому в Північно-Східній Азії буде найбільша частка 5G-підписок – на рівні 1,4 мільярда.

Передача даних продовжує зростати з року в рік. Глобальний мобільний трафік даних – за винятком трафіку, що генерується фіксованим бездротовим доступом – перевищив 49 ЕБ на місяць наприкінці 2020 року. За прогнозами, він зросте приблизно в 5 разів і досягне 237 ЕБ на місяць у 2026 році. Смартфони, які нині генерують 95% цього трафіку, також споживають більше даних, ніж раніше. Зараз у світі на 1 смартфон припадає в середньому понад 10 ГБ даних на місяць і, за прогнозами, цей показник досягне 35 ГБ на місяць до кінця 2026 року.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Пандемія COVID-19 прискорює цифровізацію, а також показує важливість надійного високошвидкісного мобільного широкосмугового підключення та підсилює потребу в ньому. Майже дев’ять з десяти постачальників послуг зв’язку (ППЗ), які запустили 5G, надають і фіксований бездротовий доступ (4G та/або 5G). Це важливо робити на перспективу, адже трафік фіксованого бездротового доступу зросте в сім разів і досягне 64 ЕБ у 2026 році.

Джерело: Ericsson

Disqus Comments Loading...