Рубрики Новости

Харківський суд ухвалив рішення про блокування низки проросійських Telegram-каналів

Опубликовал
Вадим Карпусь

Київський районний суд міста Харків 23 лютого наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності Telegram-каналів «Резидент», «Легитимный», «Картель» та «Сплетница». Також суд зобов’язав інтернет-провайдерів, операторів та телекомунікаційних провайдерів закрити доступ до зазначених Telegram-каналів.

Про відповідну ухвалу судді йде мова в листі від Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, направленого до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації. Зазначається, що Комісія повинна виконати ухвалу судді в межах компетенції.

Однак, попри ухвалу суду, інтернет-провайдеріам може бути важко закрити доступ до згаданих Telegram-каналів. В той же час, ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення. Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Зазначимо, раніше СБУ заявляла, що російські спецслужби залучили громадян України до створення та адміністрування політичних Telegram-каналів. Мова йшла про канали «Легитимный», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Черный квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фразер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Джерело: НКРЗ

Disqus Comments Loading...