Рубрики Новости

«Київстар» вже забезпечує покриттям 4G територію, де проживає 90% населення України

Опубликовал
Володимир Скрипін

«Київстар» повідомив, що під’єднав до широкосмугового інтернету ще 78 населених
пунктів і наразі доступ до послуг 4G вже є у мешканців майже 16 тис. міст і сіл, де
проживає 90% населення України.

30 листопада найбільший український оператор мобільного зв’язку збільшив територію радіо покриття мережі у 20 областях України, активувавши технологію 4G ще на 59 базових станціях. Це дало можливість покращити якість зв’язку і надавати послуги швидкісного мобільного інтернету 4G ще у 78 населених пунктів, де загалом проживає 66 тис. людей. Зокрема, в населених пунктах Чернелів-Руський (Тернопільської), Новогригорівка (Херсонської), Ряснопіль (Одеської), Лозуватка (Запорізької), Верхньоторецьке і Троїцьке (Донецької).

У мережі «Київстар» технологія LTE наразі активована на 18,5 тис. базових станцій, які обслуговують вже 90% населення України.

«Київстар» також повідомив деякі нові статистичні дані:

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація
  • У 3 кварталі 2021 року у розвиток нових технологій зв’язку та розширення покриття мережі 4G було інвестовано 1,1 млрд грн.
  • З початку розвитку в Україні технології 4G у 2018 році й по сьогодні «Київстар» інвестував понад 20 мільярдів гривень у будівництво нової мережі та ліцензії.
  • Кількість абонентів, які скористались швидкісним мобільним інтернетом, в минулому кварталі збільшилась на 32%.
  • За обсягами використання мобільного інтернету на абонента (7 ГБ на місяць) Україна обігнала ряд країн, де запровадження 4G почалося значно раніше. Зокрема, згадуються Аргентина, Бельгія, Грузія, Бразилія та інші.

Щоб скористатись перевагами 4G потрібен смартфон, який підтримує технологію LTE/4G, та відповідна SIM-карти (USIM), яку можна отримати безплатно в оператора.

У вересні «Київстар» повідомив про розширення доступності технології 4G VoLTE на контрактних абонентів, які користуються певними моделями смартфонів Samsung і Huawei (раніше вона була доступною лише для iPhone). Також нещодавно оператор представив нові лінійки тарифів передплаченої та контрактної форми обслуговування.

Disqus Comments Loading...