Рубрики Новости

«Київпастранс» почав обслуговувати 16 маршрутів, які раніше належали «забороненим» приватним перевізникам (на черзі ще 7)

Опубликовал
Сергій Кулеш

Із 21 маршруту, щодо яких місто розірвало договори з приватними перевізниками, 16 вже заміщено силами КП «Київпастранс». Про це повідомив під час прес-конференції заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Зокрема, йдеться про маршрути № 157, 177, 178, 181, 182, 523, 542, 586, 575, 151, 410, 582, 249, 514, 498 та 228.

«Сьогодні ми оголошуємо, що ці маршрути, які до моменту передачі в руки маршруточної мафії були флагманськими для «Київпастрансу», починають своє юридичне повернення до магістрального комунального перевізника.

Щодо решти 7-ми відбувається юридичне оформлення документів для розірвання угод, і вони теж, імовірно, будуть повернуті комунальному підприємству. Комунальному перевізникові та великим автобусам час повернути першість – усвідомлену і відповідальну», – повідомив Костянтин Усов.

Він також додав, що вже до кінця місяця буде оголошено наступний конкурс на визначення перевізників на київських маршрутах загального користування.

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

Нагадаємо, що рішення про розірвання договорів на маршрутах, на яких загалом здійснюють перевезення 234 автобуси, було ухвалено Департаментом транспортної інфраструктури за результатами перевірки документів у рамках проведення аудиту з боку Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

Зазначимо, що Київ вже прийняв рішення про підвищення тарифу на проїзд у комунальному транспорті через зростання цін на енергоносії. В КМДА очікують пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, яку подадуть на обговорення громадськості.

Джерело: КМДА

Disqus Comments Loading...