Рубрики Новости

КМДА: Київ активно розвиває IoT-мережу для цифровізації роботи комунальних служб, вже є перші успішні кейси — камери на стихійних сміттєзвалищах

Опубликовал
Сергій Кулеш

Заступник голови КМДА і CDTO Києва Петро Оленич розповів про впровадження в столиці IoT-рішень, які допомогають керувати містом за допомогою технологій.

«Однією з основ міста є інфраструктура. І для того щоб успішно керувати містом потрібно мати актуальні та оперативні дані про її об’єкти — школи, садочки, лікарні тощо.

Саме тому Київ розвиває мережу IoT та її можливості у різних сферах. Від системи моніторингу стану якості повітря до ЖКГ. І це лише початок!» — зазначив він.

У КМДА вже є перші успішні кейси використання IoT-рішень для комунальних служб на окремих об’єктах міської інфраструктури, зокрема:

  • Моніторинг мікроклімату у дитячих садках, школах, лікарнях.
  • Контроль присутності в приміщеннях, доступу до щитових шаф, вікон, дахів, люків, підземних комунікацій.
  • Дистанційне зняття показів з приладів обліку.
  • Спостереження переміщення техніки та оптимізація її використання з метою підвищення ефективності.
  • Керування та контроль вивозу сміття

У планах — масштабувати мережу та забезпечити 100% покриття. Це дозволить місту вчасно відправляти спецтехніку, не допускати переповнення сміттєвих контейнерів та створювати комфортні умови для проживання у мегаполісі.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Так, з ініціативи Управління екології та природних ресурсів та Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій у Києві вже встановили мобільний комплекс відеоспостереження на стихійному сміттєзвалищі на Совках. У планах — встановлення ще 4 мобільних комплексів відеоспостереження на стихійних сміттєзвалищах Києва.

«Мобільні комплекти відеонагляду під’єднані до комплексної системи відеоспостереження Києва. Їх головне призначення — забезпечення безпеки та збору інформації у важкодоступних і віддалених об’єктах без прокладання кабельних мереж. Зокрема, на незаконних та стихійних сміттєзвалищах. За допомогою цієї системи ми зможемо дистанційно виявляти порушників та оперативно вживати заходів», — зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Олег Половинко

Серед обов’язкових вимог, які були висунуті до камер – можливість відеоспостереження у вечірній і нічний час. Адже саме у пізній час мешканці та водії вантажівок намагаються позбутися побутових та негабаритних відходів, часто вивантажуючи їх на зелені зони.

В Управління екології та природних ресурсів КМДА відзначили, що питання встановлення камер відеоспостереження у місцях утворення стихійних сміттєзвалищ є дуже актуальним. Це можливість в цілодобовому режимі відстежувати порушників, які захаращують місто.

Джерело: КМДА

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Сергій Кулеш