Новости Новости 21.10.2021 в 08:54 comment views icon

КМДА: Київ активно розвиває IoT-мережу для цифровізації роботи комунальних служб, вже є перші успішні кейси — камери на стихійних сміттєзвалищах

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Заступник голови КМДА і CDTO Києва Петро Оленич розповів про впровадження в столиці IoT-рішень, які допомогають керувати містом за допомогою технологій.

«Однією з основ міста є інфраструктура. І для того щоб успішно керувати містом потрібно мати актуальні та оперативні дані про її об’єкти — школи, садочки, лікарні тощо.

Саме тому Київ розвиває мережу IoT та її можливості у різних сферах. Від системи моніторингу стану якості повітря до ЖКГ. І це лише початок!» — зазначив він.

У КМДА вже є перші успішні кейси використання IoT-рішень для комунальних служб на окремих об’єктах міської інфраструктури, зокрема:

  • Моніторинг мікроклімату у дитячих садках, школах, лікарнях.
  • Контроль присутності в приміщеннях, доступу до щитових шаф, вікон, дахів, люків, підземних комунікацій.
  • Дистанційне зняття показів з приладів обліку.
  • Спостереження переміщення техніки та оптимізація її використання з метою підвищення ефективності.
  • Керування та контроль вивозу сміття

У планах — масштабувати мережу та забезпечити 100% покриття. Це дозволить місту вчасно відправляти спецтехніку, не допускати переповнення сміттєвих контейнерів та створювати комфортні умови для проживання у мегаполісі.

Так, з ініціативи Управління екології та природних ресурсів та Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій у Києві вже встановили мобільний комплекс відеоспостереження на стихійному сміттєзвалищі на Совках. У планах — встановлення ще 4 мобільних комплексів відеоспостереження на стихійних сміттєзвалищах Києва.

«Мобільні комплекти відеонагляду під’єднані до комплексної системи відеоспостереження Києва. Їх головне призначення — забезпечення безпеки та збору інформації у важкодоступних і віддалених об’єктах без прокладання кабельних мереж. Зокрема, на незаконних та стихійних сміттєзвалищах. За допомогою цієї системи ми зможемо дистанційно виявляти порушників та оперативно вживати заходів», — зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Олег Половинко

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Серед обов’язкових вимог, які були висунуті до камер – можливість відеоспостереження у вечірній і нічний час. Адже саме у пізній час мешканці та водії вантажівок намагаються позбутися побутових та негабаритних відходів, часто вивантажуючи їх на зелені зони.

В Управління екології та природних ресурсів КМДА відзначили, що питання встановлення камер відеоспостереження у місцях утворення стихійних сміттєзвалищ є дуже актуальним. Це можливість в цілодобовому режимі відстежувати порушників, які захаращують місто.

Джерело: КМДА

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: