Рубрики Новости

Мінцифра повідомила, що співпрацює з Google щодо припинення блокування каналів українських авторів YouTube

Опубликовал
Володимир Скрипін

У міністерстві цифрової трансформації України розповіли про розробку алгоритму для швидкого розв’язання проблеми з помилковими блокуваннями каналів українських авторів YouTube.

У відповідь на прохання допомогти в запобіганні видалення відео та блокування каналів з оригінальним контентом, яке відбувається протягом останніх кількох тижнів, команда Мінцифри зустрілася з командою Google.

«Мінцифра розуміє необхідність створення та просування локального контенту серед українців. Це не тільки важливо для популяризації української культури, а також є ефективним інструментом у війні, зокрема інформаційній. Український контент на стартових сторінках сприятиме розвитку нашої креативної індустрії. Цього дуже потребують не тільки представники музичної та креативної індустрій нашої країни, а й користувачі».

Мінцифра

Як саме буде працювати алгоритм та коли очікується його запуск, поки невідомо.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне).
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Залишається згадати, що під час нашумілої серпневої поїздки президента Володимира Зеленського в США команда Мінцифри домовилася про співпрацю з Google щодо підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube — була мова, що цим займуться незалежні українські редактори, що дозволить прибрати російський контент з рекомендацій українського YouTube Music та YouTube. Але відтоді ніяких новин щодо статусу ініціативи більше не було.

Disqus Comments Loading...