Рубрики Новости

Мінцифра: у Дії вже 9 мільйонів унікальних користувачів — менше ніж за два тижні долучилось більше мільйона

Опубликовал
Володимир Скрипін

Про подолання застосунком Дія межі 9 мільйонів унікальних користувачів повідомили розробники та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Не секрет, що останніми місяцями Дія б’є рекорди за кількістю активних користувачів — це відбувається на тлі нових рекордів щеплень (а також захворюваності та смертності від COVID-19) та посилення карантинних обмежень. У серпні розробники Дії повідомляли про подолання позначки у 6 мільйонів активних користувачів, у вересні їх стало 7 млн, наприкінці жовтня аудиторія зросла до 8 млн. І ось зараз Дія подолала межу у 9 мільйонів унікальних користувачів — черговий мільйон нових юзерів долучився менше ніж за два тижні.

Тільки вчора (за день до запровадження у Києві обмежень «червоної» зони) розробники спростили отримання COVID-сертифікату — КЕП і Дія.Підпис (з горезвісною технологією сканування обличчя Photo ID) стали необов’язковими.

Онлайн-курс "Стратегічний маркетинг" від Laba.
Навчіться збільшувати ROI компанії, відстежувати тренди просування та завойовувати нові ринки завдяки комплексній маркетинговій стратегії.
Програма курсу і реєстрація

Чи потрібно нагадувати, що COVID-сертифікати, які можна отримати після вакцинації у застосунку та на сайті Дія (як в електронному, так і у паперовому вигляді) звільняють від низки карантинних обмежень. Власне, в анонсі розробники роблять акцент саме на цьому:

«СOVID-сертифікат допомагає уникнути карантинних обмежень. Навіть у “червоній” зоні люди з сертифікатом у Дії продовжуватимуть жити звичайним життям — користуватися транспортом, ходити на роботу, в магазин, кафе тощо.»

із офіційної заяви команди розробників Дія

Скоро в Дії з’явиться окремі COVID-сертифікати — про негативний результат ПЛР тесту на COVID-19 та факт перенесення хвороби. У мобільному застосунку Дії також має з’явитись можливість згенерувати COVID-сертифікат у форматі PDF з електронного.

Наразі Мінцифра активно готується до листопадової презентації Diia Summit, де очікується запуск нових цифрових послуг у декількох сферах, зокрема автоматичних сповіщень щодо перевірок кредитної історії, а також оформлення пенсій та субсидій онлайн.

Disqus Comments Loading...