Рубрики Новости

МОН та Мінцифра реформують українську ІТ-освіту — шкільну програму з інформатики перероблять

Опубликовал
Володимир Скрипін

МОН та Мінцифра ініціювали оновлення навчального предмета «Інформатика». Відповідний наказ підписали міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, повідомляють пресслужби відомств.

Очільник Мінцифри Михайло Федоров пояснив, що поточна програма застаріла «років так на 20» і її давно потрібно підтягнути до умінь сучасних дітей.

«Технології, смартфони та комп’ютери — велика частина нашого повсякденного життя.  І навчати правильно цим користуватися важливо з дитинства, зокрема у школах на уроках інформатики. Цифрова грамотність — сьогодні життєво необхідна. Згідно з наказом МОН та Мінцифри створено міжвідомчу робочу групу, яка модернізує та розробить нові сучасні навчальні програми інформатичної освіти»

Мінцифра

Згідно з наказом, буде створено міжвідомчу робочу групу, яка модернізує та розробить нові сучасні навчальні програми інформатичної освіти. Фахівці повинні до 15 березня 2022 року:

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація
  • опрацювати питання оновлення змісту інформатичної освіти;
  • розробити навчальні програми та подати відповідні пропозиції до МОН для подальшого опрацювання.

Для затвердження МОН навчальні програми мають бути подані до державної установи «Інститут модернізації змісту освіти» до 1 червня 2022.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін