Рубрики Новости

monobank йде на 5 млн клієнтів і вже тестує торгівлю акціями

Опубликовал
Володимир Скрипін

18 грудня monobank почав приймати заявки на підключення до торгівлі цінними паперами в iOS-версії застосунку, 28 грудня відбулась перша купівля акцій — через альфа-версію застосунку менеджер проєкту придбав цінні папери Apple. Про це повідомив співзасновник проєкту Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

Акції в monobank

Жодних інших подробиць Гороховський не повідомив. Судячи з усього, наразі проходить внутрішнє закрите тестування розділу «Акції» і вже незабаром функціональність стане доступною учасникам відкритого бета-тестування.

Спочатку monobank планував додати просту можливість купувати акції американських компаній на зразок Robinhood восени 2021 року. Проте перемовини з американським майданчиком Interactive Brokers закінчились невдачею, то у листопаді нам повідомили, що акції з’являться у першому кварталі 2022 року.

До речі, акції Apple тим часом — ось-ось капіталізація компанія сягне 3 трлн доларів:

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

monobank наближається до 5 млн клієнтів

Напередодні співзасновник monobank також відзначив ще одне вагоме досягнення — на тлі запуску «єПідтримка» (monobank першим почав виплачувати «ковідну» тисячу) застосунок пройшов рубіж в 4,9 млн клієнтів. За п’ять днів monobank додав 100 тис. нових клієнтів і тепер націлюється на 5 млн до кінця року. Нагадаємо, планку у 4 млн необанк подолав наприкінці серпня. Наразі monobank розвиває власну платформу інтернет-еквайрингу на базі QR та готується до запуску власної мережі банкоматів — перші мають з’явитися у Києві на початку 2022 року. також monobank розробляє картку у біткоїнах, але поки що невідомо, коли вона з’явиться.

  • monobank — картковий продукт Fintech Band і «Універсал-Банку». Першу заснували в січні 2017 року колишні топменеджери «ПриватБанку» Олег Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. Проєкт використовує для роботи банківську ліцензію Universal Bank, що входить до групи ТАС та належить українському бізнесмену Сергію Тігіпку.
Disqus Comments Loading...