Рубрики Новости

МОЗ ініціює посилення карантинних обмежень для «жовтої» зони — зробити обов’язковою умовою повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів

Опубликовал
Володимир Скрипін

МОЗ має намір посилити карантинні обмеження у «жовтій» зоні та ввести у регіонах з цим рівнем епіднебезпеки повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів. Деталі ініціативи розповів на брифінгу 17 листопада міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Розподіл внутрішніх COVID-сертифікатів на «жовті» та «зелені» було затверджено постановою Кабміну на початку вересня — з 23 вересня «жовту» зону запровадили по всій Україні. «Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною; він діє 120 днів та звільняє від низки карантинних обмежень у регіонах з цим рівнем епіднебезпеки.

Зміни передбачають, що для роботи в умовах дії карантинних обмеженнях в регіонах з «жовтим» рівнем необхідно буде пройти повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів. МОЗ вже працює над змінами до «карантинної» постанови (№1236) і їх ще повинен схвалити уряд, після чого вони запрацюють.

Водночас міністр зазначив, що за другою дозою щеплення від COVID-19 не повернулися понад 600 тисяч українців. Станом на 17 листопада першу дозу вакцини вже отримали 40% українців віком від 18 років, тоді як в Києві частка повністю вакцинованих становить 50%.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Міністр нагадав українцям про необхідність отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19.

«Лише так вакцина буде захищати ваше здоров’я і життя. Тому прошу — не зволікайте та зверніться у найближчий пункт щеплення чи центр вакцинації»,

Віктор Ляшко

міністр охорони здоров’я України

З 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин з територіальним розподілом на чотири карантинні зони («зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону») по рівню епідемічної небезпеки та введення карантинних обмежень відповідно до епідемічної ситуації. Наразі «жовта» зона діє лише у двох регіонах —  Кіровоградській та Тернопільській областях. У «помаранчевій» — Вінницька, Закарпатська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області, а решта регіонів — у «червоній».

Disqus Comments Loading...