Новости Новости 17.11.2021 в 15:32 comment views icon

МОЗ ініціює посилення карантинних обмежень для «жовтої» зони — зробити обов’язковою умовою повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

МОЗ має намір посилити карантинні обмеження у «жовтій» зоні та ввести у регіонах з цим рівнем епіднебезпеки повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів. Деталі ініціативи розповів на брифінгу 17 листопада міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Розподіл внутрішніх COVID-сертифікатів на «жовті» та «зелені» було затверджено постановою Кабміну на початку вересня — з 23 вересня «жовту» зону запровадили по всій Україні. «Жовтий» сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації дводозною вакциною; він діє 120 днів та звільняє від низки карантинних обмежень у регіонах з цим рівнем епіднебезпеки.

Зміни передбачають, що для роботи в умовах дії карантинних обмеженнях в регіонах з «жовтим» рівнем необхідно буде пройти повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів. МОЗ вже працює над змінами до «карантинної» постанови (№1236) і їх ще повинен схвалити уряд, після чого вони запрацюють.

Водночас міністр зазначив, що за другою дозою щеплення від COVID-19 не повернулися понад 600 тисяч українців. Станом на 17 листопада першу дозу вакцини вже отримали 40% українців віком від 18 років, тоді як в Києві частка повністю вакцинованих становить 50%.

Міністр нагадав українцям про необхідність отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19.

«Лише так вакцина буде захищати ваше здоров’я і життя. Тому прошу — не зволікайте та зверніться у найближчий пункт щеплення чи центр вакцинації»,

Віктор Ляшко

міністр охорони здоров’я України

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

З 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин з територіальним розподілом на чотири карантинні зони («зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону») по рівню епідемічної небезпеки та введення карантинних обмежень відповідно до епідемічної ситуації. Наразі «жовта» зона діє лише у двох регіонах —  Кіровоградській та Тернопільській областях. У «помаранчевій» — Вінницька, Закарпатська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області, а решта регіонів — у «червоній».

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: