Рубрики Новости

МВС: За рік роботи системи автоматичної фіксації порушень ПДР кількість ДТП у місцях встановлення камер знизилась на 65%

Опубликовал
Сергій Кулеш

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що система автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за короткий час своєї роботи встигла показати свою ефективність.

«За час роботи системи автоматичної фіксації ми маємо понад 3 мільйони складених постанов, понад 2,5 мільйони постанов вже оплачені, що принесло держбюджету 0,5 мільярда гривень.

Але тут я хочу наголосити, що принцип роботи системи автоматичної фіксації – не каральний, а превентивний. Саме тому МВС впровадило відкритий метод встановлення камер автоматичної фіксації, на відміну від багатьох країн, де такі камери встановлюють приховано», — наголосив він.

В порівняльному аналізі, за рік роботи системи кількість ДТП у тих місцях, де встановлено камери, знизилась на 65%.

«Наразі ми маємо 236 камер, до кінця року будемо мати 270. За наступні два роки ми збільшимо кількість камер до 580. Це лише та кількість камер, які будуть встановлені МВС.

А я хочу заохотити громади долучатися до системи, проводити аналіз і звертатися з пропозиціями про встановлення камер автоматичної фіксацій порушень ПДР», — наголосив Олексій Білошицький.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Нагадаємо, на сайті МВС постійно оновлюється інформація про розміщення камер автофіксації порушень ПДР, лише за минулу добу на дорогах України з’явилось ще 18 камер.

Зазначимо, що у порушників, які перевищують швидкість 150 км/год у містах та не сплачують штрафи, невдовзі будуть вилучати автомобілі.

Джерело: МВС України

Disqus Comments Loading...