Рубрики Новости

Netflix Games тепер також доступні на iPhone та iPad — через App Store

Опубликовал
Володимир Скрипін

Рівно тиждень тому Netflix запустив власний ігровий сервіс для користувачів Android у всьому світі (зокрема і в Україні), а тепер він з’явився на iOS. З 10 листопада передплатники отримали доступ до обмеженого набору мобільних ігор без реклами та внутрішньоігрових покупок.

На відміну від Andoid, отримати ту чи іншу гру безпосередньо із застосунку Netflix не вийде — кожну гру потрібне завантажувати окремо з App Store.

Це ні для кого не стало великою несподіванкою. Як відомо, правила App Store сильно ускладнюють запуск суперницьких ігрових сервісів та платформ на iOS. За прикладами далеко ходити не треба — свого часу великі труднощі з цим були у Steam Link, а також геть усіх ігрових стрімінгових сервісів, зокрема Microsoft xCloud, Nvidia Geforce Now, Google Stadia та Facebook Gaming. Усі компанії були змушені запускати власні ігрові сервіси в обхід правил App Store — через браузер Safari.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Набір ігор такий самий, як і на Android: Stranger Things: 1984Stranger Things 3: The GameShooting HoopsTeeter (Up) та Card Blast. Водночас передплатники зможуть безплатно завантажити нову гру Hextech Mayhem: A League of Legends Story, яка коштує $10 на Switch та ПК.

З внутрішнього електронного листування, яке опублікували у травні, з’ясувалося, що Apple розглядала можливі поступки для застосунків сторонніх розробників, які передбачають покупки у застосунку та різні стимули, які можуть сподобатися Netflix. У Купертіно хотіли, щоб Netflix продовжував продавати підписки у своєму застосунку, щоб отримати свою частку з продажів. Якщо тоді Apple була готова розглядати Netflix як особливий випадок, то потенційно те ж саме вона може зробити зараз. Google нібито також готовий був запропонувати Netflix особливі умови та тимчасово звільнити від обов’язкового 30% комісії Google Play Billing.

Журналіст Bloomberg Марк Гурман зазначає, що при спробі отримати доступ до Netflix Games окремо без облікового запису, пропонується зареєструватися в Netflix за допомогою вбудованої системи Apple. І в цьому випадку Apple отримує 30-відсоткову комісію від платежів за перший рік, а потім 15% з кожного платежу. Netflix як і раніше не проводить нових клієнтів через платіжну систему Apple у своєму головному застосунку, але ця дивна домовленість, схоже, зробила можливим Netflix Games на iOS.

***

Наприкінці вересня Netflix в рамках експансії на ринок ігор придбала студію Night School, яка відома за пригодами Oxenfree та Afterparty, а також мобільним тайтлам Mr. Robot:1.51exfiltrati0n та Next Stop Nowhere. 1 жовтня Netflix запустив україномовну версію, але без оплати у гривнях — для українців продовжують діяти ціни в євро. У нещодавньому квартальному звіті компанія повідомила, що загальна кількість передплатників по всьому світі перевищила 213 мільйонів.

Disqus Comments Loading...