Рубрики Новости

Очільник Мінцифри Михайло Федоров звернувся до Apple, Google, Meta та Netflix з проханням бойкотувати РФ через війну проти України [Доповнено: міністр також попросив допомоги у Ілона Маска]

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров звернувся до провідних американських IT-компаній з проханням відреагувати на ганебний та відступний напад РФ на Україну та припинити надавати послуги російським громадянам. Відповідні офіційні листи двома мовами (українською та англійською) надіслані Apple, Google, Meta та Netflix (копії — нижче).

У зверненні до Apple та Google міністр просить підтримати пакет санкцій уряду США та заборонити роботу свої магазинів застосунків на території РФ. Окрім того, Михайло Федоров закликає адміністрацію відеосервісу YouTube, що належить Google, відреагувати та заблокувати пропагандистські російські ЗМІ, які називаюсь українських захисників «‎‎нациками та наркоманами» (25 лютого лідер окупаційних сил РФ Володимир Путін у новому зверненні закликав український уряд, цитуємо, «взяти владу у свої руки!» тому що так «їм з нами буде легше домовитися, ніж із цією зграєю наркоманів та неонацистів»), брешуть та пропагують війну. Звернувся очільник Мінцифри також до Meta щодо блокування Facebook та Instagram, і Netflix щодо блокування сервісу у РФ.

За словами міністра, мета — не позбавити росіян доступу до інформації, а достукатися до молоді, проактивного та притомного населення — ваш «кривавий цар» веде вас в небуття — змінюйте це вже зараз!

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

У мережі ширяться повідомлення, що в Росію вже спостерігають проблеми із доступом до Apple Pay, але поки ми не можемо підтвердити цю інформацію.

Доповнено [15:03]: Михайло Федоров також звернувся до Ілона Маска — очільник Мінцифри просить CEO SpaceX розмістити в Україні наземні термінали для супутникового інтернету Starlink, щоб можна було достукатися до розсудливих росіян.

Шановний Ілон Маск! Поки ви намагаєтеся колонізувати Марс — Росія намагається колонізувати Україну! Поки ваші ракети успішну приземляються з космосу — російські ракети бомблять українські садки та лікарні! Ми потребуємо підтримки — прошу вас якнайшвидше забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету. А також звернутися до РФ — багато думаючих росіян поважають вас!

Але проблема не тільки у відсутності терміналів, але й у покритті — наразі супутникове угрупування Starlink не покриває всю територію України.

Наразі більша частина України знаходиться за межами покриття Starlink
Disqus Comments Loading...