Рубрики Новости

Підлітки зможуть отримати тисячу гривень «єПідтримки» вже з 7 лютого

Опубликовал
Володимир Скрипін

2 лютого уряд ухвалив зміни до постанови щодо програми «єПідтримка» «єПідтримка» — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці та українки із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня 2021 року, якими розширив ініціативу на підлітків — вже з 7 лютого вакциновані підлітки від 14 років зможуть отримати 1000 гривень допомоги.

Крім стандартних цілей на спорт, кіно, театри, подорожі, кошти програми можна буде витрачати на освітні курси, спортивні товари, шкільне приладдя та канцтовари, а також газети та журнали (друкарську продукцію).

Алгоритм отримання виплати не змінився: потрібно відкрити картку в одному з банків-партнерів та подати заявку в застосунку «Дія». Звісно, обов’язковими умовами для отримання допомоги за програмою «єПідтримка» лишаються повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у «Дії».

У Мінцифрі також поділились оновленою статистикою щодо поданих заявок та витрачених коштів за програмою «єПідтримка» — станом на 2 лютого українці вже подали 8 млн заявок у «Дії» на отримання «єПідтримки», оформили 9,1 млн карток та витратили 2,3 млрд гривень. Окремо зазначається, що люди віком від 60 років вже витратили понад 132 млн грн на лікарські засоби за 9 днів після розширення програми. 

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Наразі уряд продовжує працювати над подальшим розвитком програми, зокрема поширенням її дії на комунальні послуги. Також у найближчій перспективі з’явиться можливість вакцинованим людям з інвалідністю І та ІІ групи купувати лікарські засоби. У січні президент України Володимир Зеленський анонсував виплату додаткових 500 гривень «єПідтримки» за бустерне щеплення проти коронавірусу, проте у Мінфіні днями зауважили, що грошей у бюджеті на це поки немає.

  • Офіційний старт програми «єПідтримка» відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.
  • Станом на 31 січня громадянам було перераховано 7,35 млрд грн.
Disqus Comments Loading...