Рубрики Новости

ОНОВЛЕНО: Проти українців почалася фішингова атака

Опубликовал
Вадим Карпусь

Проти громадян України почалася нова атака. На цей раз в – в кібернетичному просторі. Про це повідомляє пресслужба Верховної ради України.

Зазначається, що в рамках фішингової атаки на електронні адреси громадян надходять листи з прикріпленими файлами невизначеного характеру. Також розсилки подібних повідомлень можуть здійснюватися й через месенджери.

«Ворожі сили мають на меті отримати доступ до електронних пристроїв українців для збору великого масиву інформації!» — повідомляють у пресслужбі ВРУ.

Українців закликають у жодному разі не відкривати цих листів і повідомлень. Також просять пам’ятати про кібергігєну.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

ОНОВЛЕНО: Додатково СБУ повідомляє, що від її імені розповсюджують фейки. Нібито СБУ вимагає від українців перейти за посиланням, аби «пройти перевірку». Це посилання, схоже на адресу сайту СБУ, але воно фейкове і фактично не веде на онлайнресурс Служби. Насправді за посиланням користувачам запропонують додати новий пристрій до їхнього акаунту. Після цього ворог отримує доступ до всієї історії переписки (крім секретних чатів), а також зможе писати від імені користувача.

Тому в жодному разі не потрібно переходити за посиланням та не сканувати QR-код.

Нагадуємо, що офіційні інформканали СБУ це:

  • Сайт – www.ssu.gov.ua (без жодних додаткових символів)
  • Facebook https://www.facebook.com/SecurSerUkraine (верифікована сторінка, обов’язково – із синьою галочкою)
  • Telegram – https://t.me/SBUkr (верифікований канал, обов’язково – із синьою галочкою)
Disqus Comments Loading...