Рубрики Новости

Reuters: Японія заборонить експорт до РФ напівпровідників та інших ключових комп’ютерних технологій [Доповнено: Тайвань та Сінгапур готові підтримати]

Опубликовал
Володимир Скрипін

Як повідомляє Reuters, Японія слідом за США, Євросоюзом та Великою Британією оголосила про запровадження нових санкцій проти Росії через її агресію проти України, і частиною пакету стане заборона на експорт чипів та ключових технологій. Запровадження санкцій анонсував прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо.

Нові санкції доповнять обмеження, що були запроваджені Японією проти Росії у 2014 році після анексії Криму, та включатимуть безпосередню заборону на експорт напівпровідникових чипів та інших ключових технологій, а також жорсткіші обмеження для російських банків, повідомляє Reuters з посиланням на місцеву газету Yomiuri.

Під час виступу прем’єр-міністр Японії уточнив, що деталі санкцій будуть опрацьовані та оголошені найближчими днями.

Як зазначає Reuters, не дивлячись на те, що Японія більше не є великим експортером напівпровідників — її частка становить лише 10% світового ринку мікросхем, японські компанії (Sony, Toshiba, Kioxia та інші) виробляють спеціалізовані електронні компоненти як-от автомобільні мікросхеми та сенсори зображення. Також Японія домінує в інших галузях промисловості, включно з високотехнологічним обладнанням та комп’ютерною технікою.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Доповнено [11:25]: За інформацією американського видання Foreign Policy, уряд США планує запровадити проти Росії обмеження на експорт електроніки та технологій, подібно до того, як це було з Huawei. Тобто, обмеження будуть поширюватись на будь-яку продукцію, випущену з використанням американського ПЗ або технологій, незалежно від територіального розташування компанії. Під санкції підпадуть не тільки нафтогазовий сектор, суднобудування, авіабудування та ВПК, а також автомобілі, смартфони та інша побутова електроніка. Окрім Японії до плану США щодо впровадження технологічних санкцій проти РФ готові доєднатися Тайвань та Сінгапур.

Disqus Comments Loading...