Новости Новости 23.02.2022 в 09:27 comment views icon

Reuters: Японія заборонить експорт до РФ напівпровідників та інших ключових комп’ютерних технологій [Доповнено: Тайвань та Сінгапур готові підтримати]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Як повідомляє Reuters, Японія слідом за США, Євросоюзом та Великою Британією оголосила про запровадження нових санкцій проти Росії через її агресію проти України, і частиною пакету стане заборона на експорт чипів та ключових технологій. Запровадження санкцій анонсував прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо.

Нові санкції доповнять обмеження, що були запроваджені Японією проти Росії у 2014 році після анексії Криму, та включатимуть безпосередню заборону на експорт напівпровідникових чипів та інших ключових технологій, а також жорсткіші обмеження для російських банків, повідомляє Reuters з посиланням на місцеву газету Yomiuri.

Під час виступу прем’єр-міністр Японії уточнив, що деталі санкцій будуть опрацьовані та оголошені найближчими днями.

Як зазначає Reuters, не дивлячись на те, що Японія більше не є великим експортером напівпровідників — її частка становить лише 10% світового ринку мікросхем, японські компанії (Sony, Toshiba, Kioxia та інші) виробляють спеціалізовані електронні компоненти як-от автомобільні мікросхеми та сенсори зображення. Також Японія домінує в інших галузях промисловості, включно з високотехнологічним обладнанням та комп’ютерною технікою.

Доповнено [11:25]: За інформацією американського видання Foreign Policy, уряд США планує запровадити проти Росії обмеження на експорт електроніки та технологій, подібно до того, як це було з Huawei. Тобто, обмеження будуть поширюватись на будь-яку продукцію, випущену з використанням американського ПЗ або технологій, незалежно від територіального розташування компанії. Під санкції підпадуть не тільки нафтогазовий сектор, суднобудування, авіабудування та ВПК, а також автомобілі, смартфони та інша побутова електроніка. Окрім Японії до плану США щодо впровадження технологічних санкцій проти РФ готові доєднатися Тайвань та Сінгапур.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: