Рубрики Новости

Росія планує використати діпфейк Зеленського — його лице накладуть на сфабриковане відео з оголошенням капітуляції України

Опубликовал
Володимир Скрипін

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI) повідомляє, що російські окупанти готують чергову інформаційну атаку — ворог має намір використати діпфейк — за допомогою нейромереж і спеціального ПЗ накласти лице Володимира Зеленського на сфабриковане відео з оголошенням капітуляції України.

Розвиток технологій нейромереж та машинного навчання привів до появу нового «жанру» відео — Deepfake. Це ролики, в яких за допомогою нейромереж підміняють лиця людей так, що результат виглядає неймовірно переконливим. Сучасні системи дозволяють створювати діпфейки, які майже неможливо відрізнити від справжніх.

«Уявіть, що бачите в телевізорі Володимира Зеленського, який робить заяву про капітуляцію. Ви бачите його, ви чуєте його – а отже, це правда. Але це не правда. Це технологія діпфейк.

Це буде не справжнє відео, а створене через алгоритми машинного навчання.

Відео, зроблені через такі технології, майже не можливо відрізнити від реальних»

зі звернення SPRAVDI

Раніше ми писали про такі відео у наших новинах та наводили масу прикладів таких відео — ось тут.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

Українцям, які ще не чули про такі відео, варто звернути увагу та в нинішніх умовах гібридної війни з рф не довіряти жодним відео, які розповсюджуються не з офіційних джерел.

«Будьте впевнені — Україна не капітулюватиме! росії залишається лише вигадати фейкову перемогу, закрити у себе інтернет і всі контакти з іншим світом», — наголошують у Центрі інформаційної безпеки.

зі звернення SPRAVDI

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін