Рубрики Новости

«Сільпо» і «Фора» інтегрували застосунок Дія у роботу кас, тепер покупці зможуть підтверджувати вік за допомогою смартфона

Опубликовал
Сергій Кулеш

В українських торгових мережах «Сільпо» та «Фора» покупці тепер можуть просто відсканувати QR-код із застосунку Дія для підтвердження віку при купівлі алкогольних і тютюнових виробів. Програмне забезпечення, на якому працюють каси торгових мереж, інтегроване з програмним забезпеченням Дії.

«Гості «Сільпо» і «Фора» уже певний час зверталися із пропозиціями надавати застосунок Дія на касах. Проте зручність посвідчення особи з екрану телефону водночас є слабкістю — адже касир не може визначити, чи це оригінальний додаток, чи скріншот. Для Fozzy Group пріоритетом є турбота про здоров’я підлітків і дотримання законодавства. Відповідно, нам потрібно було створити рішення, яке зробило б можливим миттєву верифікацію віку гостя через застосунок Дія.

«Зараз документами в Дії щоденно користуються близько 500 000 громадян, а загальна кількість унікальних користувачів застосунку Діі перевищує 5,5 млн, і майже кожен з них користується послугами FMCG мереж. Отже, інтеграція з Дією —це турбота ритейлерів про зручність та безпеку своїх гостей», — розповідає Андрій Янбухтін, керівник Центру штучного інтелекту й інновацій «Лабораторія Зі» TemaBit Fozzy Group.

Наразі існують декілька сценаріїв використання електронних документів в Дії. Один з них — це можливість валідувати документ, тобто підтвердити свою особу та вік і пересвідчитись у правдивості цього документу.

Інтеграцію двох платформ виконала компанія TemaBIT, що входить у Fozzy Group. У рамках проєкту розробники написали окремий програмний інтерфейс для ручних сканерів на касі. Таким чином, ручні сканери можуть зчитати динамічний QR-код із застосунку та перевірити його валідність. Обмін даними працює за безпечними протоколами — API касового програмного забезпечення отримує тільки позитивну або негативну відповідь, усі дані гостей із застосунку Дія залишаються таємницею для співробітників торгових мереж.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

На даний момент застосунок Дія інтегрований із ПЗ на класичних касах «Сільпо», а також на класичних і касах самообслуговування «Фора». У планах групи провести таку інтеграцію для мережі гіпермаркетів Fozzy, а також для самокас «Сільпо» та сервісу доставки Justin.

Джерело: Fozzy Group

Disqus Comments Loading...