Рубрики Новости

Статистика Viber в Україні за підсумками 2021 року: 3100 повідомлень та більше 200 дзвінків щосекунди

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Rakuten повідомила результати використання Viber у 2021 році в Україні. Згідно з повідомленням, у 2021 році українці відправили через Viber 97,5 млрд повідомлень. Це приблизно 3100 повідомлень щосекунди. Кількість повідомлень зросла на 11% у порівнянні з 2020 роком. Найбільше повідомлень українці відправляють на популярні свята: Новий рік та 8 березня. Загалом близько 20% усіх повідомлень через Viber надсилаються в Україні, це робить країну однією з ключових для месенджера.

За даними компанії, протягом року в Україні було здійснено понад 6,7 млрд дзвінків, тобто понад 200 дзвінків на секунду. Кількість дзвінків в Україні зросла на 11,5% у порівнянні з 2020 роком. Піковими датами, коли українці телефонували один одному найбільше, також стали Новий рік та 8 березня.

Групові чати у 2021 році налічували майже 19 млн учасників. Протягом року українці відправили понад 3,8 млрд стікерів через Viber. Це на 13% більше, ніж 2020 року. Більше за всіх виросли чат-боти — їх стало на 27% більше у порівнянні з 2020 роком.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Крім цього, у Rakuten оприлюднили статистику щодо використання своїх AR-масок. Це нова функція в месенджері, в Україні вона з’явилась у жовтні. З того моменту українці зробили фото або відео з AR-масками Viber понад 14 млн разів. Найбільш популярними масками в Україні у 2021 році були:

  1. «Нескінченний стіл» — маска-гра, в якій користувач повинен ловити матусині вареники, котлети та інші домашні страви.
  2. «Тигрова» маска, створена в рамках партнерства із Всесвітнім фондом дикої природи (WWF).
  3. Маска із Санта-Клаусом потрапила до топу під час новорічних свят.
Disqus Comments Loading...