Рубрики Новости

У «Дії» з’явились сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії

Опубликовал
Володимир Скрипін

Мінцифра повідомила про запуск у застосунку «Дія» нового інструменту захисту та боротьби з шахраями — автоматичних сповіщень про зміну та перевірку кредитної історії, які вперше анонсували у вересні. Функція вже доступна та активується в налаштуваннях сповіщень.

Нова послуга дозволяє отримувати миттєві сповіщення при кожній перевірці кредитної історії з метою відкриття кредиту та його безпосередньому оформленні. Сповіщення допоможуть українцям не постраждати від різних кредитних шахраїв, які незаконно оформлюють кредити на українців, та зберегти власні кошти, зазначають у Мінцифрі.

Цю послугу Мінцифра впроваджує разом з Українським бюро кредитних історій. Це установа, яка займається збором, зберіганням, обробкою і наданням кредитних історій.

Як працюють push-сповіщення про нові кредити у «Дії»

Після активації послуги система буде надсилати миттєві сповіщення кожного разу, коли хтось перевірятиме кредитну історію з метою відкриття кредиту. Функція передбачає можливість прямо із застосунку перейти за посиланням до Українського бюро кредитних історій, дізнатися деталі та написати скаргу у випадку незаконного відкриття кредиту без згоди особи.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Перевіряти кредитну історію можуть банки, фінустанови й навіть роботодавці при працевлаштуванні.

Disqus Comments Loading...