Рубрики Новости

У Маріуполі запустили єдиний е-квиток муніципального транспорту SmartTicketCity, який дозволяє оплачувати проїзд одразу на всіх видах транспорту

Опубликовал
Сергій Кулеш

У місті Маріуполь розпочав роботу єдиний е-квиток муніципального транспортного процесингу SmartTicketCity. Завдяки йому жителі міста вже в найближчому майбутньому зможуть зручно оплачувати проїзд одразу у всіх видах транспорту.

Цифрова ініціатива стартувала з відкриття автобусного маршруту 16-А. Протягом найближчих 2-х тижнів ця система буде протестована, після чого поступово буде масштабована на весь Маріуполь.

«Завдяки єдиному транспортному процесингу вже в найближчому майбутньому наші міста зможуть повноцінно реалізовувати важливі цифрові рішення на транспорті і переходити на використання єдиного е-квитка на всі види транспорту SmartTicket, який ми в Мінінфраструктури зараз активно впроваджуємо.

Радий, що саме Маріуполь одним із перших розпочав цей процес, проявив ініціативу і своїм прикладом показав іншим містам, як це повинно бути. І запрошую усіх міських голів долучатися до цієї ініціативи», — наголосив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час презентації сервісу.

За його словами, впровадження єдиного е-квитка муніципального транспортного процесингу дозволить містам сформувати один підхід до безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті, спростити придбання поїздки онлайн, у тому числі не лише для мешканців, але й для гостей міста.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

При цьому, розрахуватися за проїзд можна будь-якими безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу.

Нагадаємо, що 22 вересня 2020 року стартував проєкт Міністерства інфраструктури SmartTicket. Тоді він розпочався із запуску єдиного е-квитка для подорожей поїздами далекого сполучення Укрзалізниці та міського транспорту у Києві.

У грудні того ж року до сервісу приєдналась авіакомпанія SkyUp Airlines, а у березні 2021-го – автобусний перевізник Gunsel Lines. Вже зараз кожен бажаючий може придбати квиток одразу на 4 види транспорту: залізницю, авіа, міський транспорт у Києві та автобусні перевезення.

Джерело: Мінінфраструктури

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Сергій Кулеш