Рубрики Новости

Україна посіла 35 місце у рейтингу паспортів світу, піднявшись ще на три позиції у порівнянні з попереднім списком

Опубликовал
Володимир Скрипін

Україна піднялась на три позиції в Індексі паспортів світу, який щоквартально складає швейцарська консалтингова компанія Henley & Partners. У рейтингу 2022 року наша країна посіла 35 місце (дослідження охоплює 199 країн світу) — українці можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 141 країну.

Як змінювався «авторитет» українського паспорта в рейтингу Henley & Partners у період з 2006 по 2022 роки

У новому рейтингу Україна поділяє 35 сходинку з Парагваєм. Її сусіди по рейтингу — Панама (34 місце зі 142 країнами) та Перу (36 місце зі 135 країнами).

Актуальний рейтинг найвпливовіших паспортів світу за версією Henley & Partners

Лідери «індексу паспортів» Henley & Partners вже багато років поспіль незмінні —  це Японія та Сингапур. Громадянам цих країн можуть вільно подорожувати до 192 країн світу. Друге місце поділяють Німеччина і Південна Корея зі 190 країнами для в’їзду без обмежень. Водночас третє місце займають одразу чотири країни: Фінляндія, Італія, Люксембург та Іспанія (189). На останніх місцях, як і раніше, — Сирія (29), Ірак (28) та Афганістан (26).

Варто зазначити, що пандемія суттєво вплинула на подорожі, а також безпосередньо на безвіз як такий — можливо, в майбутньому Henley & Partners оновить свою методику, щоб враховувати ковідні реалії на COVID-сертифікати, які наразі вимагають у більшості країн світу.

  • Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, та ранжує офіційні документи держав світу за принципом безвізового доступу їх громадян в інші країни. Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття).
Disqus Comments Loading...