Новости Новости 12.01.2022 в 09:26 comment views icon

Україна посіла 35 місце у рейтингу паспортів світу, піднявшись ще на три позиції у порівнянні з попереднім списком

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Україна піднялась на три позиції в Індексі паспортів світу, який щоквартально складає швейцарська консалтингова компанія Henley & Partners. У рейтингу 2022 року наша країна посіла 35 місце (дослідження охоплює 199 країн світу) — українці можуть відвідувати без візи або з візою після прибуття 141 країну.

Україна посіла 35 місце у рейтингу паспортів світу, піднявшись ще на три позиції у порівнянні з попереднім списком
Як змінювався «авторитет» українського паспорта в рейтингу Henley & Partners у період з 2006 по 2022 роки

У новому рейтингу Україна поділяє 35 сходинку з Парагваєм. Її сусіди по рейтингу — Панама (34 місце зі 142 країнами) та Перу (36 місце зі 135 країнами).

Україна посіла 35 місце у рейтингу паспортів світу, піднявшись ще на три позиції у порівнянні з попереднім списком
Актуальний рейтинг найвпливовіших паспортів світу за версією Henley & Partners

Лідери «індексу паспортів» Henley & Partners вже багато років поспіль незмінні —  це Японія та Сингапур. Громадянам цих країн можуть вільно подорожувати до 192 країн світу. Друге місце поділяють Німеччина і Південна Корея зі 190 країнами для в’їзду без обмежень. Водночас третє місце займають одразу чотири країни: Фінляндія, Італія, Люксембург та Іспанія (189). На останніх місцях, як і раніше, — Сирія (29), Ірак (28) та Афганістан (26).

Варто зазначити, що пандемія суттєво вплинула на подорожі, а також безпосередньо на безвіз як такий — можливо, в майбутньому Henley & Partners оновить свою методику, щоб враховувати ковідні реалії на COVID-сертифікати, які наразі вимагають у більшості країн світу.

  • Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, та ранжує офіційні документи держав світу за принципом безвізового доступу їх громадян в інші країни. Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття).

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: