Рубрики Новости

Українці зможуть замовити результати держпослуг додому чи на поштове відділення

Опубликовал
Володимир Скрипін

Минулого року в межах послуги «єМалятко» стала доступна доставка свідоцтва про народження дитини додому, а сьогодні Мінцифра повідомила про розширення кількості адмінпослуг, результати яких можна отримати «Укрпоштою». Це стало можливим завдяки змінам до Правил надання послуг поштового зв’язку та Примірного регламенту ЦНАП, які були ухвалені Кабміном на засіданні 26 січня.

Відтепер громадяни зможуть отримати поштою, зокрема дозвільні документи, витяги з державних реєстрів, результати пенсійних послуг, взяття на облік ВПО тощо. ЦНАПи отримають чіткий алгоритм взаємодії з клієнтами та поштою щодо надсилання результатів.

«У законодавстві був відсутній єдиний для всіх порядок доставки результатів адмінпослуг. Відтепер, завдяки прийнятому Урядом положенню, не потрібно ходити до ЦНАП двічі — за оформленням заявки на послугу та отриманням результату. Громадяни зможуть отримати необхідні документи вдома»,

Людмила Рабчинська

заступник Міністра цифрової трансформації

Юридичним особам листи надсилатимуть в абонентські поштові скриньки, канцелярії або вручатимуть представникові.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Адресу найближчого Центру, графік його роботи, актуальні контакти та іншу інформацію можна отримати на платформі «Дія.Центрів».

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін