Новости Новости 26.01.2022 в 19:05 comment views icon

Українці зможуть замовити результати держпослуг додому чи на поштове відділення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Минулого року в межах послуги «єМалятко» стала доступна доставка свідоцтва про народження дитини додому, а сьогодні Мінцифра повідомила про розширення кількості адмінпослуг, результати яких можна отримати «Укрпоштою». Це стало можливим завдяки змінам до Правил надання послуг поштового зв’язку та Примірного регламенту ЦНАП, які були ухвалені Кабміном на засіданні 26 січня.

Відтепер громадяни зможуть отримати поштою, зокрема дозвільні документи, витяги з державних реєстрів, результати пенсійних послуг, взяття на облік ВПО тощо. ЦНАПи отримають чіткий алгоритм взаємодії з клієнтами та поштою щодо надсилання результатів.

«У законодавстві був відсутній єдиний для всіх порядок доставки результатів адмінпослуг. Відтепер, завдяки прийнятому Урядом положенню, не потрібно ходити до ЦНАП двічі — за оформленням заявки на послугу та отриманням результату. Громадяни зможуть отримати необхідні документи вдома»,

Людмила Рабчинська

заступник Міністра цифрової трансформації

Юридичним особам листи надсилатимуть в абонентські поштові скриньки, канцелярії або вручатимуть представникові.

Адресу найближчого Центру, графік його роботи, актуальні контакти та іншу інформацію можна отримати на платформі «Дія.Центрів».

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: