Рубрики Новости

Українська онлайн-школа програмування Mate Academy залучила $1,9 млн інвестицій для масштабування на ринки США та Польщі

Опубликовал
Сергій Кулеш

Українська онлайн-школа Mate Academy, яка надає 4-місячний курс навчання програмуванню в обмін на відсоток від зарплати після працевлаштування, залучила $1,9 млн інвестицій. Команда планує витратити гроші на розвиток і масштабування в США і Польщі.

У раунді взяли участь співзасновники декількох компаній-єдинорогів: Таавет Хінрікусі, співзасновник компанії Wise (Transferwise), Стен Тамвік, засновник Teleport, Рагнар Сасс, співзасновник Pipedrive, Мартін Вілліг, співзасновник Bolt, Мартін Хенк і Мартін Тажура з Honey Badger Capital. Раунд також підтримали Horizon Capital та існуючі інвестори TA Ventures і Flyer One Ventures, які інвестували в стартап в 2019.

В Mate Academy студенти вивчають Java, Front-end, Full Stack Web, UI / UX Design на онлайн-курсах. В обмін на безкоштовне навчання, студенти платять 17% від зарплати після працевлаштування протягом двох років.

У 2015 році платформа Mate Academy запускалася як серія онлайн-курсів. Після посівного раунду в 2019-му році виручка онлайн-школи виросла у 20 разів, а на сьогодні в академії понад 1300 працевлаштованих студентів. У компанії працює понад 60 співробітників, включаючи викладачів курсів, розробників, операційний персонал.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

«Ми з Анною вчилися на кращому факультеті комп’ютерних наук в країні. 30% моїх однокурсників працювали в FAANG свого часу. Але всі ми, хто закінчив програмування, навчилися програмувати самі. Університети занадто повільні, аби адаптуватися та дати навички, необхідні ринку.

У 2015 році існували альтернативи університетам, але результати їхніх студентів були невисокими. Таким чином, дозволити студенту уникнути передоплати за навчання і виплачувати відсоток від заробітної плати тільки після прийому на роботу було очевидним рішенням підтримати якість освіти. Це стало основною метою, коли народилася ідея Mate Academy, – ділиться Роман Апостол, генеральний директор і співзасновник Mate Academy.

Засновники Mate Academy Роман Апостол, Анна Апостол і Макс Лисак зазначили, що щиро зацікавлені в успіхах студентів, і саме у цьому секрет якісного навчання. Зокрема, у Романа понад 14 років досвіду в розробці програмного забезпечення, він був лідом в Google, а також є одним із співзасновників та технічним директором Preply.com.

«Приємно бачити, як Mate Academy приділяє особливу увагу не тільки результатам навчання, а й допомозі у працевлаштуванні. У них є значний потенціал зростання в Україні, при цьому команда одночасно починає масштабуватися у Польщі та США. Ми дуже раді підтримати команду засновників на їх шляху до досягнення мети навчати та влаштовувати на роботу 10 000 інженерів щорічно протягом 3 років», – Хелерi Попс, генеральний директор Honey Badger Capital.

В компанії зазначили, чщо після навчання 90% випускників Mate Academy працевлаштовуються – це 9 з 10 студентів. Для збереження тенденції в школі ретельно підходять до процесів навчання й утримують спеціальну команду, що займається поліпшенням навичок міжособистісного спілкування студентів та навігацією по ринку праці.

Джерело: Mate Academy

Disqus Comments Loading...