Новости Новости 12.11.2021 в 11:52 comment views icon

Українська онлайн-школа програмування Mate Academy залучила $1,9 млн інвестицій для масштабування на ринки США та Польщі

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Українська онлайн-школа Mate Academy, яка надає 4-місячний курс навчання програмуванню в обмін на відсоток від зарплати після працевлаштування, залучила $1,9 млн інвестицій. Команда планує витратити гроші на розвиток і масштабування в США і Польщі.

У раунді взяли участь співзасновники декількох компаній-єдинорогів: Таавет Хінрікусі, співзасновник компанії Wise (Transferwise), Стен Тамвік, засновник Teleport, Рагнар Сасс, співзасновник Pipedrive, Мартін Вілліг, співзасновник Bolt, Мартін Хенк і Мартін Тажура з Honey Badger Capital. Раунд також підтримали Horizon Capital та існуючі інвестори TA Ventures і Flyer One Ventures, які інвестували в стартап в 2019.

В Mate Academy студенти вивчають Java, Front-end, Full Stack Web, UI / UX Design на онлайн-курсах. В обмін на безкоштовне навчання, студенти платять 17% від зарплати після працевлаштування протягом двох років.

Українська онлайн-школа програмування Mate Academy залучила $1,9 млн інвестицій для масштабування на ринки США та Польщі

У 2015 році платформа Mate Academy запускалася як серія онлайн-курсів. Після посівного раунду в 2019-му році виручка онлайн-школи виросла у 20 разів, а на сьогодні в академії понад 1300 працевлаштованих студентів. У компанії працює понад 60 співробітників, включаючи викладачів курсів, розробників, операційний персонал.

«Ми з Анною вчилися на кращому факультеті комп’ютерних наук в країні. 30% моїх однокурсників працювали в FAANG свого часу. Але всі ми, хто закінчив програмування, навчилися програмувати самі. Університети занадто повільні, аби адаптуватися та дати навички, необхідні ринку.

У 2015 році існували альтернативи університетам, але результати їхніх студентів були невисокими. Таким чином, дозволити студенту уникнути передоплати за навчання і виплачувати відсоток від заробітної плати тільки після прийому на роботу було очевидним рішенням підтримати якість освіти. Це стало основною метою, коли народилася ідея Mate Academy, – ділиться Роман Апостол, генеральний директор і співзасновник Mate Academy.

Засновники Mate Academy Роман Апостол, Анна Апостол і Макс Лисак зазначили, що щиро зацікавлені в успіхах студентів, і саме у цьому секрет якісного навчання. Зокрема, у Романа понад 14 років досвіду в розробці програмного забезпечення, він був лідом в Google, а також є одним із співзасновників та технічним директором Preply.com.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

«Приємно бачити, як Mate Academy приділяє особливу увагу не тільки результатам навчання, а й допомозі у працевлаштуванні. У них є значний потенціал зростання в Україні, при цьому команда одночасно починає масштабуватися у Польщі та США. Ми дуже раді підтримати команду засновників на їх шляху до досягнення мети навчати та влаштовувати на роботу 10 000 інженерів щорічно протягом 3 років», – Хелерi Попс, генеральний директор Honey Badger Capital.

В компанії зазначили, чщо після навчання 90% випускників Mate Academy працевлаштовуються – це 9 з 10 студентів. Для збереження тенденції в школі ретельно підходять до процесів навчання й утримують спеціальну команду, що займається поліпшенням навичок міжособистісного спілкування студентів та навігацією по ринку праці.

Джерело: Mate Academy


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: