Рубрики Новости

Укрпошта почала доставляти свідоцтва про народження дитини у рамках співпраці з єМалятко — на відділення та кур’єром

Опубликовал
Володимир Скрипін

Доставляють до найближчого відділення поштового зв’язку Укрпошти або ж кур’єром додому.

8 червня Укрпошта повідомила про запуск нової послуги — доставлення свідоцтв про народження дитини, які оформлюються через державний онлайн-сервіс єМалятко. Її запуск став черговим розширенням тісної співпраці поштового оператора з Мінцифрою. Послуга дозволяє уникнути зайвих соціальних контактів та отримати документ без відвідування жодних установ, а відразу в поштовому відділенні або ж кур’єром додому.

Щоб отримати свідоцтво, потрібно зареєструватися на сайті Дія та при замовленні обрати опцію «отримати поштою». Доставлення свідоцтва про народження послугою «Укрпошта Експрес» займе до 2 днів в межах області та до 3 днів в межах України з моменту оформлення свідоцтва у відділі ДРАЦС. Вартість складає 46 і 66 грн в залежности від способу (на відділення та кур’єром). Оплатити можна онлайн на сайті єМалятко або готівкою при отриманні замовлення.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Одночасно Мінцифра повідомила про запуск послуги єМалятко для жителів тимчасово окупованих територій. Сервіс дозволяє отримати українське свідоцтво про народження, якщо дитина народилася у Криму або в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

  • єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених на сайті електронного урядування Дія. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. Серед основних — реєстрація дитини, оформлення допомоги при народженні, допомоги на дітей із багатодітних родин тощо.
  • За даними Мінцифри, за рік існування сервісу єМалятко понад 125 тисяч українців подали заявки, 83% батьків реєструють народження дитини за допомогою цього онлайн-сервісу.
Disqus Comments Loading...