Рубрики Новости

«Укрзалізниця» впроваджує Wi-Fi у пасажирських поїздах — почнуть з швидкісних Інтерсіті+

Опубликовал
Сергій Кулеш

«Укрзалізниця» працює над впровадженням Wi-Fi-доступу до інтернету у пасажирських поїздах. Реалізувати проєкт на першому етапі планується у швидкісних поїздах Інтерсіті+, повідомив директор з питань інформаційних технологій АТ «Укрзалізниця» Володимир Рєзнік.

За його словами, вже багато років йде мова про якісний доступ до інтернету у поїздах, але далі слів справа не рухається, проводяться пілотні впровадження, які за результатами пілоту подальшого розвитку не мають.

«Наше завдання — створити якісний сервіс у пасажирських поїздах. Одна з основних тенденцій сьогодення — це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету», — зазначив Володимир Рєзнік.

Також він розповів, що наразі Укрзалізниця у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні дійсно забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Як пілотний проєкт планується впровадження Wi-Fi у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ — Харків. Опрацьовується концепція, яка буде масштабуватись на всі напрямки слідування потягів, з вирішенням головної проблеми — покриття сліпих зон.

«Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв’язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України», — резюмував Володимир Рєзнік.

Нагадаємо, що Укрзалізниця працює над створенням нового застосунку для купівлі електронних квитків на поїзди (у 2020 році було реалізувано понад 19 мільйонів квитків, з них 66% — онлайн), він стане доступний для пасажирів уже цього року. У більш віддаленій перспективі Укрзалізниця збирається запустити потяги зі швидкістю 350 км/год між Києвом, Львовом, Одесою та Харковом.

Джерело: Укрзалізниця

Disqus Comments Loading...