Рубрики Новости

«Укрзалізниця» запустить модернізований приміський електропоїзд City Express на маршруті Святошин-Біличі-Ірпінь-Буча вже 15 березня

Опубликовал
Сергій Кулеш

«Укрзалізниця» повідомила, що запустить модернізований приміський електропоїзд City Express на маршруті Святошин – Буча у понеділок, 15 березня 2021 року (раніше називалася дата 12 березня, але запуск перенесли через несприятливі погодні умови). В той же день буде підписаний меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між керівництвом регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» і Головою Київської облдержадміністрації, та мерами міст Ірпінь, Буча, селищним головою Коцюбинського.

«Укрзалізниця» зазначила, що приміський електропоїзд City Express курсуватиме у пікові години перевезень вранці та ввечері. Поїзди зупинятимуться на станціях Святошин, Біличі, Ірпінь та Буча.

Перший поїзд відправлятиметься зі станції Святошин о 05:54 та прибуватиме на станцію Буча о 06:17. Наступні рейси відправлятимуться зі станції Святошин о 06:58, 08:23, 17:30, 18:34, 19:38. У зворотному напрямку зі станції Буча у перший рейс поїзд відправиться о 06:27, потім – о 07:31, 08:56 та о 18:03 й 19:07.

Проєкт приміського сполучення City-Express, спрямований на розв’язання проблеми міського трафіку у великих містах (Київ, Харків, Дніпро) та підвищення якості приміського залізничного сполучення.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Київський City Express складатиметься з 40 поїздів: 20 модернізованих (500 млн грн) і 20 нових (200 млн євро). На будівництво залізничної інфраструктури проєкту (пересадні вузли) необхідно близько 2,5 млрд грн. Інфраструктура для потягів (депо) вартуватиме близько 2-3 млрд грн. В підсумку весь проєкт столичного City Express обійдеться в сумму близько 10 млрд грн, а на його реалізацію піде 3-4 роки.

Джерело: Укрзалізниця

Disqus Comments Loading...